Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Maria Thorisdottir klar för Manchester United

Manchester United stärker upp damlaget inför vårens ligaavslutning. På fredagsförmiddagen meddelade man att den norska försvarsspelaren Maria Thorisdottir är klar för klubben.

Abbie McManus sorti under gårdagen signalerade att en ny försvarsspelare var på väg in till Manchester United. Mindre än ett dygn senare meddelar klubben nu att man gjort klart med Chelseas norska landslagsspelare Maria Thorisdottir. Den 27 år gamla Thorisdottir har fått ihop blygsamma 22 ligamatcher på drygt 3,5 säsonger i huvudstaden. På de säsongerna har hon dock varit med om att vinna den engelska högstaligan två gånger och FA-cupen en gång.

Thorisdottir har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022/23 och därtill finns det en ettårig förlängningsklausul att tillgå. Thorisdottir är bofast i det norska landslaget och står noterad för 46 landskamper så här långt. Thorisdottir, som har isländskt påbrå via sin pappa, blir den andra norska spelaren genom tiderna i Manchester Uniteds damlag. Den första var målvakten Aurora Mikalsen som hann med en säsong i klubben.

Maria Thorisdottir om att ha skrivit på för Manchester United: 

Jag är stolt över att skriva på för Manchester United. Under min uppväxt var klubben stor i Norge och det känns spännande att nu få vara en del av damlaget. Jag är imponerad över på vilket sätt laget utvecklats över en kort tidsperiod och har hört mycket gott om Casey Stoney. Jag ser framemot att börja jobba med henne och den övriga ledningen. Jag ser också framemot att träffa mina nya lagkamrater. Det här är en ung och ambitiös grupp som jag ser framemot att bli en del av. Framtiden känns ljus för laget.

Casey Stoney om Maria Thorisdottir:

Jag är väldigt nöjd över att kunna välkomna Maria till klubben. Hon är en bra spelare som kommer att passa väl in i gruppen. Hon är en stark och mångsidig försvarsspelare som kommer att erbjuda alternativ och konkurrens i vår backlinje. Vi ser framemot att jobba med henne de kommande säsongerna.

Vi hälsar Maria Thorisdottir välkommen till Manchester United!