Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba kan ha ändrat sig; Bayern på Upamecano; Eriksen dyr

Burnley v Manchester United - Premier League

Ett sillytungt nyhetssvep så här på fredagen. Har Ole Gunnar Solskjaer övertygat Paul Pogba om att stanna? Kommer Bayern München sno Dayot Upamecano framför de engelska klubbarna? Och hur mycket kontakt har United egentligen med Inters Christian Eriksen? Allt detta nedan.

För den som hoppats på en presskonferens inför helgens match så verkar det rätt och slätt som att United inte kommer hålla någon.

Solskjaer övertygar Pogba att stanna?

Vi tar fram ett flak med salt här, med tanke på källan. Men ni kan grundhistorien, att Paul Pogbas osympatiske agent för ett tag sedan sade att Pogba vill lämna United. Pogba själv skrev ett kryptiskt Instagraminlägg om att han alltid har och alltid kommer kämpa för United, hans lagkamrater och fansen, med bland annat hashtaggen “SpeakTheTruthOrRemainSilent”. Det mest rimliga baserat på det inlägget vore egentligen att dra slutsatsen att det är riktat mot hans agent, men det kan vi nog vara säkra på att det inte var. Oklart exakt vad han ville ha sagt.

Nu, så här lite drygt en månad senare, efter att Pogba stått för ett antal mycket fina och matchavgörande insatser skriver Mirror att Ole Gunnar Solskjaers man management kan övertyga Pogba om att inte lämna i sommar, utan att han istället kan vara villig att skriva på ett nytt kontrakt istället. Utan att ange varifrån de fått informationen skriver Mirror att Pogba faktiskt har ändrat sig om att lämna, och att han nu tror att hans ambitioner att vinna titlar kan uppnås i United,.

Att Solskjaer hanterat situationen på bästa sätt kan ingen betvivla, då United under denna tid gått upp i Premier League-toppen och som sagt fått ut väldigt mycket ur Pogbas kropp. Dock skall man inte underskatta risken att Pogba faktiskt redan har bestämt sig för att han vill lämna (Mirrors källor får nog anses tämligen svaga), antingen nu i sommar eller när kontraktet går ut 2022, och att hans fina form nu helt enkelt är hans audition för att få upp intresset från klubbar som Juventus, Real Madrid eller PSG igen. Att Pogba fyller 28 nu i mars och därför inte längre är purung skall nog inte heller underskattas. Faktum är att hans nästa kontrakt, som vi förutsätter blir ett på fem år oavsett vilken klubb det skrivs med, skall vara det största han skriver i karriären.

Upamecano till Bayern?

Från Christian Falk på Bild, som brukar ha väldigt bra insyn i vad Bayern München vill göra kommer tweeten att Karl-Heinz Rummenigge, Bayerns VD, har sagt att de vill ha RB Leipzigs Dayout Upamecno med ordet “Vi kommer att hantera det”. Bayern har ju ofta en förmåga att sno de bästa spelarna från de andra tyska klubbarna, men konkurrensen från lag som United, Chelsea och Liverpool lär vara stor ändå.

United har inte närmat sig Inter

Slutligen idag, Christian Eriksen. En kort nyhet, då United enligt Fabrizio Romano inte har hört sig för om dansken. Inter skall dock ha varit tydliga mot Leicester och Tottenham, att om de vill låna honom så skall de betala 100 % av lönen, vilket tydligen intealls skall vara aktuellt då det efter skall blir cirka fyra miljoner euro för sex månader.

Varför United skulle vara intresserad av Christian Eriksen, när man på hans position har en viss Bruno Fernandes och dessutom bredd i form av Donny van de Beek och om båda dessa saknas en viss Paul Pogba som gärna skulle vikariera där, det har ingen riktigt kunnat förklara på ett tillfredsställande sätt.

Res med oss till Manchester!