Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officellt: Odion Ighalo lämnar Manchester United

Manchester United Training Session

Att han skulle lämna i slutet av januari har varit känt länge, och igår gick Odion Ighalo själv ut med att hans tid i klubben är över. Nu vid onsdagslunchen gick Manchester United så officiellt ut med att nigerianen har lämnat United.

I artikeln på Uniteds officiella hemsida skriver klubben det som att ”Odion Ighalo har återvänt till Shanghai Greenland Shenhua efter att hans lånedeal med Manchester United tagit slut”. Huruvida han faktiskt redan är tillbaka i Kina eller om det mer är metaforiskt låter vi vara osagt. Klart verkar dock vara att han inte längre ses som Unitedspelare.

Att han skulle varit med i matchtrupperna mot Sheffield United ikväll eller mot Arsenal på lördag får ses som extremt osannolikt, men att man väljer att gå ut med det här när man tekniskt sett kunnat använda honom i två matcher säger väl en del om hur den här andra halvan av lånet blev för Ighalo.

För när han kom till klubben den siste januari förra året hade han direkt en påverkan i de matcher han spelade. Han var tänkt som en reserv, och fick också spela de matcher där man ville vila exempelvis Anthony Martial, och på (vad undertecknad antar var) ren inspiration var Ighalo också ganska bra och gjorde en del mål.

Men den här säsongen, med värvningen av Edinson Cavani som stor orsak, har det inte blivit mycket speltid för Ighalo, som dock hela tiden sägs ha tränat på bra och varit positiv och stöttande till laget. Faktum är att det redan i somras, efter pandemiuppehållet, märktes att hans nivå gick ner en smula.

Sammantaget blev det ändå hela 23 matcher i Unitedtröjan, sju från start och sexton inhopp, och på dessa matcher gjorde han fem mål och spelade fram till ett. I Premier League blev det dock inga mål, och inga starter heller. Elva inhopp förra säsongen, och blott ett den här säsongen. Alla inhopp var dock korta, hans sammanlagda speltid för United i Premier League slutade på 101 minuter (stopptid ej inräknat).

Från Muss säger vi ett stort tack till Unitedsupportern Odion Ighalo för hans tid i klubben.