Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Facundo Pellistri utlånad till Alaves

Manchester United v Everton: Premier League 2

Med några dagar kvar av transferfönstret börjar de förmodat sista övergångarna falla på plats. På söndagseftermiddagen meddelade Manchester United att man lånar ut unge Facundo Pellistri till Alaves för resten av säsongen. 

I oktober, under det som egentligen var sommarfönstret år 2020, blev Facundo Pellistri klar för Manchester United. Uruguayanen skrev på ett femårskontrakt med en option på ytterligare ett år och ses som en investering för framtiden. Under hösten har 19-åringen hållit till i reservlaget där det blivit sex matcher och två mål i reservlagsligan. Därtill står yttern noterad för ett mål på två matcher i EFL Trophy.

Några fler framträdanden i rött blir det emellertid inte i år. I jakt på speltid i seniorsammanhang lånas Pellistri nu ut till Alaves i La Liga. Utlåningen har varit på gång ett tag och bekräftades av United under söndagseftermiddagen. Alaves tenderar att behöva all hjälp de kan tänkas få i den spanska ligan. För närvarande parkerar man på 18:e plats, vilket innebär degradering om tabellplaceringen är den samma i maj. I Alaves blir Pellistri lagkamrat med John Guidetti och tidigare Stoke- och Newcastleanfallaren Joselu.

Vi önskar Facundo Pellistri lycka till!