Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens matchtrupp; Minneshögtid på webben; Press i landslaget

Tottenham Hotspur Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

På lördag minns vi de omkomna i flygolyckan i München. I år får vi göra det via våra skärmar då den pågående pandemin sätter stopp för fysiska evenemang. Pandemin stoppar dock inte Christen Press och USA:s damlandslag från en inbjudningsturnering på andra sidan Atlanten i slutet på februari.

Dagens matchtrupp

Om några timmar är det match igen då Southampton gästar Old Trafford. Under eftermiddagen kunde Manchester Evening News, som brukligt, meddela dagens preliminära matchtrupp. De spelare MEN sett är de väntade. Victor Lindelöf är med, liksom Brandon Williams efter minuterna med reservlaget senast. Juan Mata och Axel Tuanzebe verkar lämnas utanför precis som Amad Diallo.

Truppen i sin helhet: De Gea, Henderson, Grant, Wan-Bissaka, Williams, Lindelöf, Maguire, Bailly, Telles, Shaw, Matic, Fred, McTominay, Van de Beek, Pogba, Fernandes, James, Rashford, Greenwood, Martial, Cavani.

Digital minneshögtid

Den 6 februari har det gått 63 år sedan flygolyckan i München som kostade åtta Manchester United-spelare och tre medlemmar av lagledningen livet. På grund av den pågående coronapandemin kommer årets högtidlighållande inte att arrangeras som traditionen påbjuder. Det blir ingen samling vid minnesmärket på Old Trafford, utan istället kommer det hela att streamas via bland annat MUTV.

Caicedo till Brighton

Moses Caicedo var en av spelarna det surrades mest kring då det gällde nyförvärv under januarifönstret. Till sist enades dock den samlade journalistkåren kring att Manchester United inte var intresserade och inte ämnade lägga något bud på spelaren i fråga. Igår blev Caicedo så klar för spel i Brighton, vilket kanske säger något om spelarens status i nuläget.

Press i landslaget

Christen Press och Tobin Heath har sedan ankomsten till Manchester United rätt tydligt signalerat att fokus ligger på klubblaget framom landslaget denna säsong. När den amerikanska landslagstruppen till SheBelives Cup igår presenterades fanns dock Press med. Turneringen är en inbjudningsturnering som går av stapeln mellan 18-24 februari i Orlando. Argentina, Brasilien och Kanada är övriga deltagande nationer. Alla möter alla och gruppsegraren kan titulera sig som mästare. Tobin Heath går skadad och är av den orsaken inte med i truppen.

Inget Kina för Ighalo

Odion Ighalo, som förra veckan tog farväl av Manchester United efter att hans låneavtal löpt ut, återvänder inte till Kina. Nigerianen lånades ut till United från Shanghai Shenhua, men är nu klar för Al-Shabab i Saudiarabien. Detta enligt transfergurun Fabrizio Romano.