Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Främst bra för spelaren

Jesse Lingard har lämnat Manchester United i ett halvår. West Ham blev låneadressen, här går vi igenom vad vi tycker om det.

Jesse Lingard lämnar United på ett halvårslångt lån i West Ham. Dina spontana tankar om det?

Marcus Beijar: Det är väl främst bra för spelaren. Lingard behöver spela och det kommer han att få göra i West Ham.

Mikael Österdahl: Det är alltid lite märkligt när en så etablerad spelare går på lån. Mest känner jag att det skulle vara intressant att veta om det är klubben eller spelaren som sa nej till en permanent flytt.

Elias Wiorek: Bra! Han behöver få speltid och kul att han fortsätter i en klubb i PL i ett ”topp”-lag dessutom.

Elias Hallström: Att det var nödvändigt för Jesse att lämna United, om än på lån. West Ham är väl ett helt okej val men det hade nog varit optimalt att gått till ett sämre rankat lag än så. Kanske kunde teamat upp med Welbeck i Brighton?!

Gustav Brinck-Larsen: Jätttebra att han lämnar United, förhoppningsvis blir det en permanent flytt till sommaren.

Vilken roll får han i West Ham? Tar han en helt ordinarie plats där?

Marcus Beijar: Han kommer nog att få en inhopparroll i första hand. West Ham har ju gått oväntat bra i år och jag vet väl inte om Moyes kommer att ändra jättemycket på ett vinnande lag. Visst, Haller och Snodgrass har lämnat, men det är ju inte i mitten han ska in och Snodgrass har ju knappt spelat.

Mikael Österdahl: Någon form av löfte om speltid borde han ändå ha fått, så pass bra är hans meritlista. Sen är det förstås upp till honom själv att prestera.

Elias Wiorek: Nej det tror jag inte. Däremot ser jag det inte som omöjligt att han kan ta en startplats senare i vår om han gör flera bra inhopp i början.

Elias Hallström: Nej, det kan jag inte se kommer hända. Han lär få sina inhopp och starter när det ska roteras men West Ham har ett par offensiva spelare som är bättre rent kvalitativt.

Gustav Brinck-Larsen: Till en början lär han få försöka från bänken, men gör han det bra kan han absolut ta en plats i West Ham. Såpass bra är han.

Gör United rätt eller fel som lånar ut honom?

Marcus Beijar: Så långt som det här har gått så gör man ju rätt. Men. De minuter som Solskjaer gett Mata och James kunde Lingard med fog ha fått istället. Där har man gjort fel.

Mikael Österdahl: Jag tycker egentligen inte att någon klubb borde ha rätt att behålla en spelare som klubben inte ämnar använda (undantag för unga spelare och målvakter). Så om United sa nej till en permanent övergång tycker jag det är fel, annars rätt. Sen kan jag förvisso tycka att Lingard borde ha gått före James och Mata i hierarkin, men det är en annan diskussion.

Elias Wiorek: Helt rätt. Han behöver speltid.

Elias Hallström: Jag är å ena sidan för bredd i truppen men å den andra positivt inställd till att man kan göra plats åt nya, kanske yngre (och bättre?), förmågor.

Gustav Brinck-Larsen: 100 % rätt. Med facit i hand nu så har Jesse Lingard aldrig riktigt kommit upp till Unitednivå. Ja, han har haft bra perioder. Ja, han har till och med avgjort finaler åt oss. Men allt som allt nådde han aldrig hög nog klass.

Lingard kontrakt går ut sommaren 2022. Tror du att han kommer spela tävlingsfotboll för Manchester United igen?

Marcus Beijar: Svårt att säga. Jag tror inte det.

Mikael Österdahl: Konstigare saker har hänt men det skulle förvåna oerhört om han gör någon mer match för oss.

Elias Wiorek: Nej, jag tror faktiskt inte det och det borde han inte heller om man ska vara ärlig. Är en bra fotbollspelare för ett mittenlag i PL men håller inte för en av världens bästa lag, tyvärr!

Elias Hallström: Ja, hur sjukt det än låter. Säg så här: om Phil Jones fortfarande är kvar i klubben år 2022, då kan vi räkna med att även Lingard är det.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, jag tror vi har sett det sista av honom. Om det blir en permanent flytt till West Ham eller om det blir en annan klubb känns oklart, men jag tror han lämnar helt i sommar.