Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Månadens spelare utsedd; Sanchos framtid; Southampton överklagar

Burnley v Manchester United - Premier League

Man har knappt hämtat sig efter gårdagens demolering men här kommer onsdagens nyhetssvep. Paul Pogba blev framröstad till januari månads bästa spelare i Manchester United. Dessutom ryktas det att Borussia Dortmund har sänkt prislappen på Jadon Sancho. Slutligen har Southampton överklagat Jan Bednareks röda kort från matchen igår. 

Paul Pogba – månadens spelare

I konkurrens med Harry Maguire och Luke Shaw röstades den franske mittfältaren fram till Manchester Uniteds bästa spelare i januari månad.

Paul Pogba startade åtta av tio matcher för klubben i januari och stod för två mål och en assist. Han fick 55 procent av rösterna medan Shaw fick 41 procent, slutligen fick kapten Maguire nöja sig med fyra procent av rösterna.

Pogba är den fjärde spelare den här säsongen att ta emot priset efter Juan Mata i september, Marcus Rashford i oktober och Bruno Fernandes i november och december.

Dortmund sänker priset på Sancho?

Transfersagan kring den engelske yttern var den mest utdragna under förra sommarens transferfönster. Många trodde att han skulle en Manchester United-spelare men så blev inte fallet.

Borussia Dortmund krävde enligt trovärdiga uppgifter 120 miljoner Euro för Jadon Sancho, en summa som United inte var villiga att betala.

Men enligt Sport Witness som hänvisar till uppgifter från den tyska tidningen SportBILD är Dortmund nu villiga att sänka prislappen på den eftertraktade engelsmannen.

Enligt uppgifterna har Coronapandemin påverkat den tyska klubben så hårt ekonomiskt att de känner sig tvingade att sänka priset från 120 till 100 miljoner Euro och det kan komma att sänkas ännu mer.

Om Manchester United är villiga att betala det priset förblir oklart. Men om man får tro uppgifterna är Dortmund i stort behov av de pengarna som affären hade inneburit.

Southampton överklagar Bednareks röda kort

I slutet av deras 9–0 förlust igår blev Southamptons mittback Jan Bednarek utvisad efter att ha hakat upp Anthony Martial som sista man.

Mike Dean drog efter flera minuter av VAR-granskning fram det röda kortet. Tidigare under gårdagen fick David Luiz ett liknande rött kort i matchen mellan Wolverhampton-Arsenal.

Mycket hårt kan tyckas men enligt regelboken är det rött kort. Detta då Bednarek inte försöker nå bollen och faktiskt hakar upp Martial. Sen får man tycka vad man vill om själva regeln men Mike Dean gjorde alltså inget fel.

Nu överklagar dock Southampton det röda kortet i hopp om att ha mittbacken tillgänglig till helgen. Alexandre Jankewitz röda kommer förståeligt nog stå kvar. Den 19-årige mittfälten är avstängd tre matcher efter den horribla tacklingen på Scott McTominay.