Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Southampton 9-0

Manchester United ställde till med målkalas modell större när man tog emot Southampton hemma på Old Trafford på tisdagskvällen. En tidig utvisning gjorde i och för sig sitt, men 9-0 känns likväl som siffror som inte ska behöva skådas i Premier League-sammanhang. United fick dock träna målskytte och bättra på målskillnaden, något som kan bli ack så viktigt i slutändan. 

”Det kan väl inte bli 9-0 igen för Southampton, va?” Den tanken slog nog en som annan tittare när Manchester United fick in både 5-0 och 6-0 en bra bit in i andra halvlek igår. Och ja, det kunde bli 9-0. United knäckte gästernas ryggrad totalt och gjorde något man kanske inte brukar när man har en trygg ledning. Man malde på. Det normala vid en 4-0-ledning i paus är ett par byten och att man joggar hem matchen. Nu bytte Solskjaer två spelare i paus, men ändå rullade United på.

Betygsättningen i en match som den här är förstås svår. Hur bra var spelarna egentligen? Hur bra såg de ut då Southampton var så usla?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

En sjua trots att han bara behövde göra en riktig räddning? Ja, men den var desto bättre. Riktigt hög klass på näven som tar undan James Ward-Prowses frispark. Hållen nolla är alltid hållen nolla.

Aaron Wan-Bissaka: 8

1 mål. Gör karriärens andra mål i röd tröja och är plötsligt riktigt bra. Följer med upp på ett helt annat sätt än tidigare i höst/vinter och skär in i banan när möjlighet ges. Hemjobbet och brytningen i boxen i andra halvlek är magisk.

Victor Lindelöf: 7

Har en lugn dag på jobbet och behöver sannerligen inte förta sig. Känns aktiv på offensiva fasta situationer och vill mycket. Även om det här inte var matchen att imponera i känns det ändå som om Lindelöf spetsar till konkurrensen om platsen bredvid Harry Maguire ytterligare.

Harry Maguire: 7

Varnad. Hade även han en lugn dag på jobbet. Drog på sig en något onödig varning när United blev nonchalanta i början på andra halvlek. Notera gärna spelet med fötterna och förmågan att slå hårda, precisa passningnar.

Luke Shaw: 8

2 assist, utbytt 46′. Kanske snuddar han på en nia, Englands i särklass bäste vänsterback just nu. Luke Shaw gör precis allt rätt när vi skriver vintern 2021 i historieböckerna. Positionssäker, rapp, kvicktänkt och så bra med fötterna när det vankas inlägg. Given i ett engelskt landslag, även om han förstås lär gå sönder då.

Scott McTominay: 7

1 mål. Kunde ha brutit benet i matchminut två, men klarar sig undan tacklingen från Jankewitz med blotta förskräckelsen. Sedan är det här lite av hans match. Lågt tempo, lågt sjunkande försvar där mittfältet tillåts hålla boll och slå de enkla passningarna. Påpassligt mål när han tar avslut. Kan han lära Fred skjuta?

Fred: 6

Hade vi enbart satt betyg på andra halvlek hade det väl inte blivit godkänt det här, men Fred kompenserar insatsen som vänsterback med att vara godkänd i första halvlek och då når vi godkänt även totalt. Smått komiskt att se brassen halka och sprattla runt som vänsterback. Räddad av VAR när Southampton har en boll i nät. Inte hans fel att han får byta position, men inte är han någon försvarsspelare inte.

Mason Greenwood: 6

1 assist. Får 90 minuter och även assisten till Rashfords 2-0-mål. Det tar vi med oss. Lite känns det som om det inte krävs jättemycket för att tappen ska gå ur tunnan för Mason Greenwood, men det där sista lilla kommer inte. Än. Försöker och är aktiv, men är en spelare som ska göra mål i boxen framom att försöka göra det från en position utanför.

Bruno Fernandes: 8

1 mål, 2 assist. Poänglös efter första halvlek där United hade 4-0. Hade det varit läge att plocka av portugisen då? Kanske. Spelar upp sig i andra halvlek och slår en magisk passning fram till Martials första mål. Hoppar in en straff och vrickar fram Daniel James till 9-0. Kändes som om han behövde poängen och målet.

Marcus Rashford: 8

1 mål, 1 assist*. Utbytt 60′. Får göra mål och det var sannerligen välkommet. Får också en assist (därav *) på Bednareks självmål. Blandar och ger kanske onödigt mycket, men samtidigt är han nu uppe i 16 mål denna säsong om vi räknar alla turneringar. Det är rätt okej för en spelare som inte riktigt kan ta beslut.

Edinson Cavani: 8

1 mål. Utbytt 46′. En halvlek fick han, matadoren. Det räckte den här kvällen, tyckte Solskjaer. I sig vettigt att plocka av en spelare som Cavani när matchen är avgjord, men lite kittlande är det dock att tänka på vad han kunde ha åstadkommit i andra. Gör mål med huvudet, och det är vi ju inte vana vid att anfallare gör numera. Otroligt nyttig, otroligt stark.

Anthony Martial: 8

Inbytt 46′. 2 mål. Om vi talade om att Bruno Fernandes behövde göra sina poäng så behövde Anthony Martial sannerligen göra sina mål han också. Tar chansen när han får den som inhoppare. 5-0-målet riktigt vackert. Ordnar dessutom den omdiskuterade straffen som Bruno sätter.

Donny van de Beek: 6

Inbytt 46′. Varnad. Kanske var det här matchen då Donny van de Beek borde ha gjort avtrycket. Slaget Southampton med en man mindre och läge för en mindre lekstuga. Men nej, självförtroendet är inte där hos holländaren (av förklarliga skäl). Tar en onödig varning som osar en del frustration.

Daniel James: 6,5

Inbytt 60′. 1 mål. En match för Dan James att hoppa in i. Fick en halvtimme vid ställningen 4-0. När Mike Dean blåser av står det 9-0. Syns dock inte nämnvärt men sätter det sista målet.