Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones tar plats i EL-truppen; Jankewitz utsatt för rasism

Ett kortare nyhetssvep serveras under torsdagsförmiddagen. Här får ni bland annat möjlighet att läsa om Uniteds Europa League-trupp samt fortsatta tråkigheter kopplade till rasism.

EL-truppen registrerad – Jones tar plats

Manchester United har under gårdagen registrerat sin trupp till vårens Europa League-slutspel, där Real Sociedad väntar i ett dubbelmöte som sparkar igång den 18 februari. Vi har egentligen inga större förändringar att rapportera om, men värt att notera är att Phil Jones nu har fått en plats likväl som Amad Diallo och Nathan Bishop.

På denna lista saknas spelare som till exempel Mason Greenwood och Brandon Williams, men de kommer istället finnas med på B-listan (då de både är tillräckligt unga och anses vara egna produkter), vilket öppnar upp platser på A-listan.

En spelare som däremot har lämnats utanför truppen till Europa League är Sergio Romero. Den argentinske målvakten har inte spelat något för United under säsongen och kommer lämna klubben till sommaren när kontraktet löper ut. Det finns en vakant plats på A-listan, men då United redan har gjort de tre tillåtna förändringarna (Jones, Diallo, Bishop) lämnas han helt enkelt utanför.

Jankewitz utsatt för rasism

Vi har flera gånger de senaste veckorna tvingats rapportera om tråkigheter i form av rasism. Flera spelare, både i United och i andra klubbar, har den senaste tiden blivit utsatta för rasism på sociala medier. Senast i raden är Southamptons 19-åring Alex Jankewitz. Schweizaren visades ut efter mindre än två minuter mot United under tisdagskvällen och laget förlorade sedan matchen med 9–0, vilket nog de flesta har koll på vid det här laget. Därefter har Jankewitz ha utsatts för rasism på diverse sociala medier, vilket Southampton nu har rapporterat till polisen.

Ytterst, ytterst tråkigt att detta fortsätter.

”Något är trasigt inom fotbollen”

På ovan nämnda ämne har vi för dagen publicerat en krönika.

Något är trasigt inom fotbollen