Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det märks att han är gammal anfallare

Manchester United är, efter viss möda och rätt stort besvär, klart för kvartsfinal i FA-cupen. Detta efter en 1-0-seger efter förlängning hemma mot West Ham på tisdagskvällen. Scott McTominay blev stor matchhjälte och hyllades av managern efter matchen.

Det snöade, det var kallt och det blev 120 minuter fotboll på Old Trafford när Manchester United, till syvende och sist, tog sig vidare i FA-cupen på tisdagskvällen. West Ham bjöd må hända inte på något sylvasst motstånd, men United hade varken farten eller motivationen för att avgöra matchen tidigare än man gjorde. Ole Gunnar Solskjaer matchade en tämligen stark elva med tanke på hur schemat sett och ser ut och blev därtill tvungen att byta in både Edinson Cavani och Bruno Fernandes.

Matchhjälte blev Scott McTominay som verkar gå mot en ny vår (trött uttryck, jag vet) i United. Skotten visade prov på bra killerinstinkt i boxen när han nöp dit segermålet.

  • Managern är nöjd med resultatet och avancemanget i cupen. Också nöjd över att laget studsar tillbaka efter besvikelsen mot Everton. Spelarna ställer om sin attityd på ett bra sätt.
  • 30 extra minuter fotboll gör inget. Istället ser managern det som en boost för orken framöver. Spelarna orkade bra matchen igenom och stod upp för varandra.
  • Man vill alltid vinna matcher under ordinarie tid, men att gå direkt till straffar i den här typen av matcher är fel.
  • Scott McTominay har utvecklat sina avslut och sin offensiv den här säsongen. Tränarstaben ger honom mer frihet offensivt och det syns att han varit anfallare under junioråren.
  • Anthony Martial ska vara okej efter smällen mot huvudet i första halvlek. Uniteds medicinska team gick igenom checklistan för hjärnskakning med Martial som kunde fortsätta matchen.
  • Tränarstaben vill disponera Mason Greenwoods speltid rätt, därför klev han av till förmån för Edinson Cavani. Martial behövde sina minuter medan Marcus Rashford fick fortsätta då han ses som ett stort hot på omställningar (här var känslan att Solskjaer visste att han skulle få frågan varför Greenwood var den som fick lämna).
  • Donnv van de Beek gjorde det bra, speciellt i första halvlek där han skapade ytor åt sig själv och andra. I andra faller laget tillbaka och United vill göra vissa förändringar för att råda bot på det.
  • Solskjaer hoppas alltid att hans målvakter ska ha lugna dagar på jobbet. Dean Henderson gjorde en prickfri match. Det är en konst att vara vaken och alert när ett avslut väl kommer om man haft en lugn match. Både David de Gea och Dean Henderson klarar det.

Höjdpunkter

Övriga reaktioner