Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cavani och Van de Beek skadade; Sir Alex-dokumentär; Mittbacksjakten

Ole Gunnar Solskjaer har idag mött pressen inför matchen mot Real Sociedad imorgon kväll. Mason Greenwood fanns också vid tränarens sida. Dessutom behandlas den fortsatta mittbacksjakten, Sir Alex kommande dokumentärfilm och mycket mer. 

Solskjaers presskonferens

På dagens presskonferens gjorde Mason Greenwood Ole Gunnar Solskjaer sällskap och pratade bland annat om sin form och hur han lär sig av Solskjaer och Edinson Cavani.

Därefter tog tränaren över micken och bekräftade bland annat att Donny van de Beek och nyss nämnda Cavani ådragit sig muskelskador.

Greenwood

 • 19-åringen känner att han närmar sig den form han hade förra säsongen. Förhoppningsvis där snart.
 • Spelar ingen roll vart han spelar. Kan spela på alla tre anfallspositioner och det handlar om att anpassa sig.
 • Lär sig mycket av Solskjaer och Cavani. De båda är och var fantastiska spelare.

Läget i laget

 • Edinson Cavani och Donny van de Beek kommer inte resa med laget till matchen imorgon. Duon har ådragit sig muskelskador.
 • Paul Pogba återhämtar sig bra men har några veckor kvar. Kommer definitivt inte att spela i februari månad.
 • Utöver det är Scott McTominay och Anthony Martial tveksamma inför morgondagen.
 • Juan Mata är tillbaka i truppen efter en tid ifrån den.

Anfallsspelet

 • Anfallarna har inte gjort så mycket mål som vi velat. Det är ett bra problem. Om de kan komma igång får vi ytterligare en spets.
 • Vi har trots allt gjort flest mål i Premier League.
 • Greenwood kan inte bara spela på båda kanterna och central anfallare. Han kan spela som nummer 10 också. Han behöver tid för att hitta sin bästa position. Han kan spela på alla anfallspositioner och är som bäst vid och runt målet, det är där han behövs.
 • Har pratat med Martial om de rasistiska kommentarer han fått utstå. Han är mentalt stark och tar inte åt sig men ingen ska behöva utstå sånt här.

Inför Sociedad

 • Förmodligen det svåraste laget vi hade kunnat få.
 • Måste spela väldigt, väldigt bra för att få med oss ett bra resultat.

Defensiven

 • Har i perioder varit väldigt bra på att kontra och ligga lägre med backlinjen. Det senaste året har laget arbetat mycket på att försvara högre. Nu handlar det om att kombinera de två sätten och få ut det bästa.

Utöver det pratade Solskjaer om hur det hektiska spelschemat har påverkat lagets energi och fysik. Amad Diallo är i en bra klubb för att lyckas. United gillar att ge unga spelare chansen och det är något klubben tar seriöst.

Dokumentär om Sir Alex Ferguson

I maj släpps dokumentären Never Give In på Amazon Prime Video. Ett porträtt om den absolut främsta fotbollstränaren någonsin.

Nikola Milenkovic ryktas till United

Det går inte många dagar utan att Manchester United kopplas ihop med en ny mittback. Den här gången handlar det om Fiorentinas serbiske försvarare Nikola Milenkovic.

Sport Witness hänvisar till uppgifter från Gazetto Dello Sport som menar att den 23-årige försvararen inte kommer att förnya sitt kontrakt som löper ut 2022. Det innebär att han ska finnas tillgänglig för runt 35 miljoner euro i sommar.

Milenkovic har också ryktats till Tottenham och Manchester City.

André Silva på radarn

Den tidigare Milan och Sevilla-anfallaren André Silva har hittat formen i Eintracht Frankfurt i år. 25-åringen har gjort 18 mål på 20 ligamatcher för Bundesliga-klubben den här säsongen.

Nu uppger Sky Germany att både Atletico Madrid och Manchester United ska vara intresserade av portugisen. Enligt uppgifterna toppar Erling Håland Uniteds önskelista men Silva ska anses vara ett billigare alternativ.

Lou Macaris kamp för hemlösa

Lou Macari tillbringade elva år i Manchester United mellan 1973 till 1984. Totalt blev det 404 framträdanden i den röda tröjan för  den skotska mittfältaren.

Sedan en tid tillbaka driver han ett härbärge för hemlösa i Stoke-on-Trent. Men det fick stängas när Covid-19 pandemin drog över världen. Nu hyllas han stort för att ha kommit på följande lösning:

Rashford pryder TIMES framsida

Vår alldeles egna superstjärna Marcus Rashford fortsätter att hyllas för sina insatser utanför fotbollsplan.

Den här gången är det den amerikanska tidningsjätten TIME Magazine som uppmärksammar engelsmannen. Han är nämligen med på deras ”The next 100 list” som uppmärksammar de 100 mest inflytelserika unga personerna runt om i världen.

Returen mot Sociedad på Old Trafford

Som bekant spelas det första mötet mot det spanska laget i Turin på grund av något oklara Corona-restriktioner. Det har varit lite ovisst om vart returen ska spelas.

Men nu är det enligt BBC-journalisten Simon Stone spikat och klart att den ska spelas på den tänka arenan, Old Trafford.