Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det tog 45 minuter att komma igång

Manchester United är fortsatt tio poäng efter serieledande Manchester City efter söndagskvällens 3-1-seger hemma mot Newcastle. Gästerna var bättre under första halvlek och ett omotiverat och segt United trampade egentligen igång först efter dryga timmen. 

Det täta matchandet sliter och Manchester Citys försprång i toppen känns för stort för att ta ikapp. Det är med säkerhet två orsaker till att Manchester United såg ut som man gjorde under första halvlek mot Newcastle på söndagskvällen. Anthony Martial och Fred gjorde sina klart sämsta insatser på väldigt länge och bolltempot var i det närmaste obefintligt. 1-1 i paus var något United fick vara mer än nöjda med. Efter paus tryckte man sedan ifrån och då var det Ole Gunnar Solskjaers “genidrag” Daniel James som gjorde skillnad. Walesaren var synnerligen anonym före paus men ett resolut avslut i boxen gav 2-1 och andrum. Bruno Fernandes, som alltid gör mål hur dålig han än är annars, punkterade matchen från elva meter.

United är tröttkört och förmår inte tagga till just nu, så är det bara. Problemet är bara att lagen bakom i tabellen har tydlig vittring och då håller det inte att göra en bra halvlek här och en bra avslutande kvart där. På torsdag har Ole Gunnar Solskjaer möjligheten att rotera i elvan och vila spelare. Visst, Dean Henderson, Eric Bailly och Juan Mata lär spela men väldigt få saker i övrigt tyder på att nyckelspelarna vilas. Det är synd men också en fortsatt tydlig passning till spelarna på bänken.

Solskjaers presskonferens

  • Uppladdningen inför matchen blev lite annorlunda då så gott som alla andra coacher än Solskjaer saknades. United har bra coacher i de övriga staberna som kan täcka upp och det gäller att förhålla sig till de rådande omständigheterna.
  • Daniel James har haft en bra vecka och har tränat bra. Solskjaer och de övriga har sökt en “lämplig period” åt walesaren och nu kom den. James bidrar med energi och bredd och är något av en x-faktor i avgörande lägen.
  • Man kan inte promenera av planen mot Real Sociedad och känna att man är i bra form bara för att promenera ut mot Newcastle och känna att man är i dålig form. Det gäller att ha momentum. Spelarna är fokuserade och förmår ladda om både fysiskt och mentalt. Speltempot sliter dock och det var kanske på grund av det som det tog 45 minuter att komma igång.
  • Solskjaer kommer aldrig att säga att det är avgjort förrän det är avgjort, då det gäller striden om ligaguldet. Historien är full av exempel på att mycket hända under en vårsäsong. Det United kan göra är att fokusera på sitt.
  • Att ge unga spelare chansen i seniorlaget är en del av klubbens dna. De yngre spelarna vet att de får chansen när de är bra nog. Shoretire har tränat ett tag med seniorerna och det att United lät ett antal spelare gå ut på lån i januari gjorde vägen fram till debuten kortare för honom.
  • Shoretire och Amad startar “förmodligen inte” mot Real Sociedad då Solskjaer inte ser det som “schysst mot spelarna”. Edinson Cavani, Donny van de Beek och Scott McTominay är osäkra, men att döma av Solskjaers svar och minspel så räknar han bort trion på torsdag.

Höjdpunkter

Agent Bruce

Steve Bruce mötte även han pressen efter matchen. Newcastles manager var besviken över att det inte blev några poäng, men samtidigt nöjd med den spelmässiga insatsen, speciellt i första halvlek.

Övriga reaktioner

Res med oss till Manchester!