Solskjaers presskonferens; Rashford behöver opereras?

Manchester United Press ConferenceManchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför derbyt på söndag. Utöver det behandlar vi Marcus Rashfords fysiska status, David de Geas familjesituation och så klart mycket mer.

Vi börjar med tränarens PK, här är vad som sades i korthet.

Solskjaers presskonferens

  • Ett enkelt beslut att låta David de Gea resa till Spanien för att vara med på hans barns födelse. Han är en människa också, inte bara en fotbollsspelare. Bästa känslan som finns att bli en pappa.
  • Vet inte när De Gea kommer tillbaka men det kommer inte att ta lång tid. Kommer så klart att följa alla regler som krävs när han kommer tillbaka.
  • Dean Henderson är redo för derbyt och vi litar fullt ut på honom. Gjorde bra ifrån sig mot Palace och han ser fram emot derbyt.
  • Oroar mig inte över skillnaderna på Manchester United och Manchester city. Fokuserar endast på United.
  • Bryr sig inte om hur andra klubbar agerar på transfermarknaden. Vi följer vårt sätt och riktar in oss på det. Hur andra klubbar agerar är inte intressant.
  • Har gett oss en bra chans att förbättra oss gentemot förra säsongen. 11 matcher kvar av säsongen och vi försöker vara det bästa laget vi kan vara. Förhoppningsvis når vi en bättre placering än förra säsongen och dessutom ta oss till en cupfinal.
  • Köper inte att laget är ur form men vi har saknat det där lilla extra de senaste matcherna. Inte längesedan vi spelade bra matcher mot Sociedad och Southampton så köper inte att vi är ur form.
  • Förväntar sig inte att Paul Pogba kommer vara tillgänglig i helgen. Anthony Martial är fortfarande tveksam medan Victor Lindelöf ska vara tillgänglig.
  • Har försökt vara mer positiva i stormatcherna den här säsongen. Pressat högre och försökt ha mer boll medan förra säsongen fokuserade vi mer på kontringsspelet. Har dock inte varit tillräckligt kliniska framför mål.

Rashfords axelskada kräver operation?

Marcus Rashford har under säsongen spelat med en axelskada. Enligt Henry Winter på Times Sport är det en skada som kräver operation efter sommarens EM-slutspel.

Rashford har pushat för att fortsätta spela och trots smärtan har han velat spela. Enligt Winter är det dock tydligt att engelsmannen behöver vila.

Även James Ducker på The Telegraph är inne på samma spår. Skadan kan förvärras om han inte opererar den i sommar.

 

De Gea har blivit pappa

Vår spanske målvakt och hans flickvän har blivit föräldrar för första gången. Igår, den fjärde mars 2021 föddes deras barn Yanay.

Det har ryktats om att målvakten behöver försättas i karantän när han återvänder till England. Men enligt journalisterna Andy Mitten och Laurie Whitwell behöver han inte det då han är en elitidrottare.

Men enligt Charlotte Duncker kommer visst De Gea att behöva försätta sig i karantän när han återvänder. Detta då han inte reste till Spanien för elitsports-anledningar.

Bruno nominerad till månadens spelare

Inget nytt här. Portugisen har återigen nominerats till månadens spelare i Premier League. De andra spelarna att nomineras är Harvey Barnes, Joao Cancelo, Ruben Neves, Joachim Andersen, Ilkay Gündogan, Raphinha och Jesse Lingard.

Lingard som verkligen fått fart på spelet efter utlåningen till West Ham gjorde tre mål och en assist i februari medan Bruno Fernandes stod för fyra mål och tre assist.

Handsregeln förändras till nästa säsong?

International Football Association Board (IFAB) har under ett möte beslutat att handsregeln kommer att förändras från och med den 1 juli i år. Regeländringen kan dock tas i bruk tidigare än så.

Oavsiktlig handboll som leder till att en lagkamrat gör ett mål eller får en målchans kommer inte längre att betraktas som en regelöverträdelse, skriver IFAB i protokollet.

Det är den mest notabla ändringen. Detta skriver journalisten Rob Harris på Twitter. För att ta del av allt från IFAB:s protokoll kan ni ta en titt på tweeten nedanför.

Dammatch flyttad

Till sist kan vi rapportera att damlagets match mot Arsenal som skulle spelats torsdag 18 mars har flyttats för att undvika en krock med herrarnas match.

Nytt speldatum blir istället fredag 19 mars klockan 19:30 svensk tid.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS