Spelarbetyg: Manchester City – Manchester United 0-2

Manchester United tog en ny, tung, bortaseger när man gästade Manchester City på andra sidan stan på söndagseftermiddagen. Ett mål i vardera halvleken och ett näst intill fulländat försvarsspel gav tre synnerligen värdefulla poäng i kampen om andraplatsen.

Bortamöte med Manchester City utan Paul Pogba och Edinson Cavani. Ett hemmalag i form mot ett United som stått för minst sagt miserabla insatser på sistone. Kunde det sluta med annat än en ljusblå seger? Självfallet. Manchester Uniteds bortasvit är något man inte skojar bort och Ole Gunnar Solskjaers förmåga att sätta ett försvarsspel i den här typen av matcher är snudd på unik. Krydda det med en straff efter 32 sekunder och vi börjar närma oss.

För ja, det tidiga ledningsmålet satte förstås en stor prägel på matchen och även om United spelade rätt primitivt före paus höll man tätt. I andra halvlek kändes United mer kontrollerat och ett allt mer frustrerat hemmalag gjorde misstagen som lockades fram. Visst, det osade katt framför Dean Henderson ett par gånger, men på det stora hela var Uniteds försvarslinje solid idag.

Smolket i bägaren då? Marcus Rashfords fotskada. Det såg inte alls bra ut när han haltade av.

Dean Henderson: 7,5

Han nosar nästan på en åtta, Dean. Det vore fel att säga att han får en gratischans i målet med tanke på David de Geas frånvaro av familjeskäl. Henderson har trots allt jobbat ihop till förtroendet han nu får. Känns stabil och trygg som sista utpost. Dirigerar försvarslinjen på ett annat sätt än De Gea. Högst delaktig i 2-0-målet.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Aaron Wan-Bissaka börjar spela upp sig. Var riktigt blek under en period, men verkar nu börja hitta tillbaka till det som bevisligen finns i benen och skallen. Stänger till kanten väldigt bra. Sterling hade det jobbigt.

Victor Lindelöf: 8

Det är svårt att klandra Ole Gunnar Solskjaer för valet av mittbackspartner till Harry Maguire dagar som den här. I vissa hänseenden är Solskjaer, och staben kring honom, kliniska i att läsa av motståndare och plocka ut rätt spelare. Idag var Lindelöf helt rätt. Stod knappt en millimeter fel idag.

Harry Maguire: 8,5

Varnad. Captains example. Harry Maguire tänder till då det vankas den här typen av matcher. Leder försvarslinjen exemplariskt och eldar på spelarna framför. Tar en varning som kunde ha getts till Fred lika bra, men det må kvitta. Extremt säker, extremt resolut, extremt bra.

Luke Shaw: 8

1 mål. Varnad. Måste vara bland de absolut första namnen som Gareth Southgate plitar ner i Power Point-presentationen när en engelsk landslagstrupp ska tas ut nu. Löpningen han tar före 2-0-målet är sanslös. Avslutet han tar där efter av finaste märke. Kunde ha blivit tvåmålsskytt idag. Borde ha blivit det.

Scott McTominay: 7

Kaptensämne som han jobbar i den här typen av matcher. McTominay har gått från att vara en väldigt begränsad mittfältare till att vara en bara stundtals begränsad mittfältare. Följsam, småelak och enormt bra inställning.

Fred: 6

Borde ha varit brassens typ av match, egentligen, men idag var Fred inte så vass som han kan vara. Med boll var brassen, speciellt i första, en säkerhetsrisk. Stängde ner ytorna bättre i andra, men hade inte kommit undan med godkänt enbart med första halvlek i bagaget.

Daniel James: 5,5

Daniel James är fenomenal på en sak, att springa. Det gör han med den äran. Ibland är han även rätt bra med boll i fötterna när han springer. Nöter på i andra halvlek när övriga ser trötta ut. Minus för att han inte verkar ha medspelarnas förtroende då det gäller att passa boll. Är inte bra nog egentligen, men i en match som den här blev hans brister inte fullt så synbara och avgörande som de annars blivit.

Bruno Fernandes: 6,5

1 mÃ¥l. Utbytt 90+3′. Gör det han brukar frÃ¥n elva meter, det vill säga mÃ¥l. Undviker hoppet, och trots att Ederson är pÃ¥ bollen är straffen bra. Bra i spelet framför 16-meterslinjen, men har problem med bolleveranserna nerifrÃ¥n. Portugisen mÃ¥ hävda att han orkar hur mycket som helst, men börjar ha inte kännas sliten pÃ¥ riktigt?

Marcus Rashford: 5,5

1 assist. Utbytt 73′. Brukar ju trivas i just de här matcherna, men idag uteblev den där egentliga höjdarinsatsen. FÃ¥r spela där han ska spela, det vill säga till vänster, och är ett hot när han viker in. Stängs dock bort rätt effektivt av Cancelo och har sedan inga direkta nycklar. Försvinner ur matchen. Utbytt skadad. Oroväckande.

Anthony Martial: 6

Utbytt 87′. Hade vi talat FantasysprÃ¥k hade Martial fÃ¥tt poäng för den ordnade straffen. Nu stÃ¥r fransmannen för en blandad insats där mycket är bra, men där det avgörande för en anfallare är rätt dÃ¥ligt. Martial utgjorde ett hot för Citys försvar med rörligheten men svek i avgörande lägen. Borde gjort tvÃ¥ mÃ¥l.