Rashford i röntgen; Cavani lämnar för Boca?; Filmen om Sir Alex

Veckans första nyhetssvep bjuder på en blandad kompott spaningar. En vristskada kan stoppa Marcus Rashford från spel mot Milan på torsdag medan Edinson Cavani kan ha gjort sitt i Manchester United redan i sommar. Dessutom rapporterar vi om filmen om Sir Alex och planerna på ett nytt Champions League-format från och med hösten 2024. 

Rashford röntgad

Marcus Rashford tvingades kliva av gårdagens derby med dryga kvarten kvar. En fotskada såg ut att hämma anfallaren ordentligt och efter matchen berättade Ole Gunnar Solskjaer att en röntgen skulle genomföras under måndag morgon. Vad den resulterat i har, som brukligt, inte kommunicerats men det sannolika får ändå sägas vara att Rashford missar torsdagens hemmamöte med AC Milan i Europa League.

Cavani lämnar i sommar?

Spelar Edinson Cavani fotboll med Manchester United säsongen 2021/22? Tror man mediauppgifter från Argentina kommer 34-åringen att tacka nej till en förlängning och istället välja spela i Boca Juniors. Sport Witness, som refererar till Olé, menar att bland andra Cavanis bror och agent ska ha varit tydliga med att anfallaren kommer att välj spel i Argentina och att ”det hela är helt klart”. Tidigare uppgifter som cirkulerat har nämnt United som ett starkt alternativ då Cavani vill spela på en hög nivå med sikte på VM i Qatar i december 2022. Cavani skrev på ett kontrakt av modellen 1+1 år med Manchester United i höstas, men klausulen förutsätter att bägge parterna är överens.

Sir Alex på vita duken

Sir Alex Ferguson drabbades, som bekant, av en hjärnblödning i maj 2018. Nu, nästan tre år senare, öppnar Uniteds mångårige manager upp om tiden efter operationen som följde på blödningen men också om mycket annat. 550 timmar material har klippts ner av Sir Alex son Jason och tittarna får följa med från uppväxten i Glasgow, genom managerkarriären och de största höjdpunkterna fram till idag. Filmen, som har titeln ”Sir Alex Ferguson: Never Give In”,  premiärvisades på Glasgow Film Festival under helgen och släpps för allmänheten i slutet av maj.

Shoretire nominerad

Shola Shoretire är nominerad till utmärkelsen månadens spelare i februari i reservlagsligan. Uniteds färske Premier League-debutant spelade två matcher för Uniteds reserver förra månaden. Man får säga att det gick rätt bra. Mot Blackburn stod Shoretire för ett hattrick och en assist medan det mot Arsenal blev en fullträff.

Nytt Champions League-format år 2024?

Under måndagen har ECA Europe, den europeiska klubblagsorganisationen, samlat totalt 184 medlemmar till ett virtuellt årsmöte. Mötet har bland annat behandlat framtidens klubblagsturneringar i Europa och bland andra Juventus ordförande Andrea Agnelli, som för närvarande även fungerar som ECA:s ordförande, gjorde ett uttalande under den sena eftermiddagen. Enligt Agnelli har man i princip enats om att utöka Champions League från 32 till 36 lag där gruppspelet slopas och ett format med en ”ligatabell” tillämpas. Det hela ska vara ett svar på klubbarnas uttalade hot om att bilda en egen ”superliga” och därmed nobba Champions League.

Förslaget har väckt kritik från vissa medlemsländer i UEFA då det medför en än snårigare väg till huvudturneringen för lag från sämre rankade ligor och istället gynnar lag från Premier League, La Liga, Serie A och Bundesliga. Förändringsförslaget ska klubbas igenom på UEFA:s kongress den 20 april.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS