Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bruno om Milan; Matic om att möta Zlatan; Fansens betydelse för Wan-Bissaka

Det är ikväll dags för ett stormöte på drömmarnas teater mot AC Milan. Innan vi slår oss ner i sofforna och bänkar oss framför tv:n så har vi ett nyhetssvep som idag handlar om vad Bruno har att säga om Milan och Uniteds likheter, vad Matic har att säga om en viss svensk superstjärna hos de rödsvarta samt hur fansens betydelse har på Wan-Bissaka som försvarsspelare.

Fernandes om Milan

I en intervju med kända Gazzetta dello Sport har portugisen förklarat vad Milan och Uniteds likheter som klubbar är samt ett instick om Ibrahimovic, det här var vad han sa:

“Vi och Milan är på samma nivå nu i fotbollsvärlden. Vi är två jättar med 10 Champions League trofeer i prisskåpet. Ingen trodde att Milan kunde slåss om Scudetton den här säsongen. Vi är i mars nu och de ligger tvåa och har fortsatt häng på Inter i ligatoppen. De spelar på en väldigt hög nivå med ett ungt lag. Sen såklart finns det en liten sak som sticker ut bland Rossoneris unga lag, och det är givetvis Zlatan Ibrahimovic, som är en fantastisk fotbollspelare och legend och den stora stjärnan i Milan.”

Mer om skillnaden mellan Serie A och Premier League: ” Premier League är en mycket mer intensiv liga. Snabbheten är högre här och de mindre lagen kan alltid hota dig.”

Matic om Ibrahimovic och Dalot

Nemanja Matic har i en intervju pratat om kvällens match med fokus på två gamla lagkamrater i Ibrahimovic och portugisen Dalot (som är på lån från United). Det här vad var han hade att säga:

“Först och främst, de är båda bra människor. Zlatan är mer erfaren. Dalot har precis börjat sin karriär och har 15 år till att spela medan Ibra bara har 10 år kvar (skratt). Det ska bli kul att se dem igen men jag hoppas att dem inte har en bra dag när de möter oss. Självklart önskar vi dem det bästa i Serie A och i Scudettokampen. Det är två grymma fotbollspelare, inte minst Zlatan. Om han kommer kunna spela någon av matcherna så kommer han som han alltid gör visa upp sina kvaliteter, men jag kan rekommendera honom att undvika mig (skratt).”

Vill ni läsa mer från intervjun så klickar ni här.

Wan-Bissaka om tuffaste spelaren han mött

Aaron Wan-Bissaka har i en intervju med Uniteds hemsida pratat bland annat om att vara försvarsspelare och varför han gillar det så mycket samt vilken spelare som har varit den tuffaste han mött.

Tuffaste motståndaren: “Jag skulle säga Neymar. Det var en spelare där man fick en rejäl utmaning, men jag tar mig alltid an alla utmaningar med självförtroende. Det var viktigt att få möta en så pass bra världsstjärna, fick mycket erfarenhet av det och det var extremt roligt dessutom.”

Om att vara försvarare: ” Försvarare är alltid de som anfallarna måste ta sig föbi för att kunna göra mål, man blir alltid utmanad vilket är extremt roligt. Det gäller att hela tiden ha koncentration. Koncentrationen är nyckeln som försvarsspelare, tappar du fokuset någon gång under de 90 minuterna så kan det skapa stora problem, i värsta fall resultera i mål för motståndarna.”

Mer: “För mig, att försvara är något som är spännande, speciellt med fansen på läktarna och deras reaktioner om man exempelvis gör en tackling. Fansens reaktioner gör att man bara vill göra fler och fler tacklingar vilket är det som gör det så roligt.”