Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens inför West Ham; David de Gea har landat; Glazers säljer aktier

Ur askan, i elden. Manchester United hann knappt lämna Old Trafford på torsdagskvällen innan blickarna riktades mot söndagens möte med West Ham. Ole Gunnar Solskjaer levererade inga positiva nyheter kring skadeläget i truppen men kunde meddela att United inlett diskussioner med Eric Bailly kring ett nytt kontrakt.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer gav igår en tudelad presskonferens efter mötet med AC Milan. På den första delen avhandlade Solskjaer matchen, på den andra (som släpptes under fredagen) gav han sin syn på mötet med West Ham på söndag.

  • Jesse Lingard (som inte är tillgänglig på söndag) har fått ut det man hoppades på under sin utlåning. Lingard är en ”tia” och då Manchester United har Bruno Fernandes på den positionen tvekade Solskjaer inte på att låna ut Lingard.
  • Klubben har inlett diskussioner med Eric Baillys representanter rörande en kontraktsförlängning. Bailly blir hela tiden i bättre fysisk form och Solskjaer är nöjd med mittbackens insatser den här säsongen. Hans spelstil har medfört att han dragit på sig skador, vilket delvis förklarar att han bara gjort 100 matcher för klubben så här långt.
  • West Ham har gjort en mycket bra säsong under David Moyes och är svåra att möta, något United fick erfara i FA-cupen. Manchester City har kanske ett för långt försprång, men matchen är viktig i kampen om andraplatsen.
  • David de Gea är tillbaka i Manchester och har satt sig i karantän. Solskjaer säger sig inte vara helt säker på exakt när målvakten landat, och ”tror” att han kan vara tillgänglig på söndag. Mellan raderna blev det dock rätt tydligt att han inte spelar då han inte tränat sedan återkomsten från Madrid.
  • Varken Juan Mata eller Donny van de Beek kommer att vara tillgängliga före landslagsuppehållet. Det betyder att United får klara sig utan duon i tre matcher till framöver.
  • Amad anpassar sig till nivån och tempot i England. Ivorianen spelade inte många seniorminuter för Atalanta och behöver tid på sig.

Presskonferensen i sin helhet finns tillgänglig här. 

Glazer säljer aktier

Avram Glazer, en av medlemmarna i Manchester Uniteds ägarfamilj, säljer en del av sina aktier i klubben. Glazer gör sig av med totalt 3 procent av sitt aktieinnehav. Någon direkt påverkan på klubben kommer försäljningen dock inte att ha. B-aktierna i klubben är värda 10 röster och de aktier Glazer nu säljer är så kallade a-aktier vilket betyder att rösträtten är betydligt mindre än de 3 procent som avyttras.

Försäljningen ger inte United något i pengaväg och familjen Glazer kommer fortsatt att kunna plocka ut stora dividender ur bolaget.

United följer White

Vid sidan om en anfallsvärvning får en förstärkning i mittlåset antas vara Manchester Uniteds prioritering när transferfönstret slår upp i sommar. Jonathan Shrager, som följer klubben på närhåll, menar att Brightons Ben White hör till spelarna man följer. White, som var utlånad till Leeds förra säsongen, får sägas ha fått sitt definitiva genombrott denna säsong och har gjort 26 framträdanden i Premier League hittills.

Dammatch schemalagd

Damernas möte med West Ham har fått nytt speldatum. Lördag 27 mars, klockan 12.30 svensk tid, är det som gäller nu.