Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – West Ham United

Efter den smått intetsägande insatsen mot AC Milan i torsdags väntar nu Premier League-fotboll för Uniteds del. Old Trafford är återigen skådeplats och det är ett formtoppat West Ham som kommer på besök.

Manchester United

Det blev tydligt i torsdags att Manchester Uniteds fokus inte tycks ligga på europaspelet under återstoden av säsongen. Rent generellt såg man sega ut och lyckades varken skapa något vidare bolltempo eller överflöd av målchanser.

Huruvida det var Milan som var bra eller United som var dåliga är mest en metafråga. Oavsett vad krävs en uppryckning modell större. Nu kommer ju nämligen West Ham på besök. Just det, ligafemman, som för stunden ser oerhört starka ut.

Senast i ligan tog United en tung skalp borta mot Manchester City, och det spåret är något Solskjaers mannar måste fortsätta tuffa på. Kanske inte främst för att utmana de ljusblå, utan snarare för att hålla resterande lag bakom sig. Leicester skuggar en pinne bakom och Chelsea med ett avstånd på fyra poäng.

Vad gäller läget i truppen är det mest notabla att Marcus Rashford och Anthony Martial med största sannolikhet missar morgondagens möte. Den förstnämnde skadade sig redan mot City och den sistnämnde klev av i halvtid i torsdags. Om vi håller oss kvar bland de offensiva spelarna ser även Edinson Cavani ut att missa matchen, detta till följd av skada. Paul Pogba och Donny van de Beek är även dem fortsatt indisponibla.

Armadan där framme är med andra ord tämligen försvagad. Detta öppnar således för Mason Greenwood som “nia” och lär rimligtvis vara flankerad av Daniel James och kanske även Amad. Ivorianen hoppade in mot Milan i torsdags och stod dessutom för sitt första A-lagsmål. Sett till vilka alternativ som finns tillgängliga och Amads egenskaper bör första ligastarten vara nära.

Bland städgummorna på det sittande mittfältet känns Fred självklar, i och med att brassen bara spelade en dryg kvart senast. Scott McTominay spelade förvisso hela matchen, men så länge det inte finns någon skada eller dylikt som stör, brukar 23-åringen oftast alltid vara startklar.

Backlinjen, målvakt inkluderat, ska inte vara några konstigheter. Det finns förvisso frågetecken kring både Eric Bailly och Victor Lindelöf men jag tror på svensken, trots de ständiga ryggproblemen. Vad gäller målvaktsposten vore det märkligt om inte Dean Henderson får chansen återigen, oavsett om David De Gea suttit i karantän tillräckligt länge efter återkomsten till Manchester.

Möjlig startelva:

West Ham United

West Ham, ja. En femteplats efter snart trettio omgångar spelade var det nog inte många som trodde inför säsongen. Att man dessutom ligger där man ligger med en tränare som David Moyes, det är både märkligt och imponerande på samma gång.

Kanske trodde man någonstans i mitten av säsongen att London-lagets luftslott tillslut skulle gå hål på, men icke. Vi har helt enkelt blivit tvungna att vänja oss vid det faktum att det är ett riktigt bra lag som United nu ställs mot.

Så, vad är egentligen grejen med denna upplaga av West Ham? Till att börja med är man tunga och fysiska att möta. Det uppenbaras inte minst bakåt i planen. Det är ett svårforcerat lag, som endast släppt in 31 mål, vilket är mindre än såväl United som Leicester, till exempel. Det stora utropstecknet har framför allt varit Aaron Cresswell. Engelsmannen har tillsammans med Luke Shaw varit en av ligans bästa vänsterbackar och levererat många poäng.

En spelare som Craig Dawsom var det nog inte heller någon som trodde skulle bli en bärande spelare i ett topplag den här säsongen, men jo då. Mittbacken kommer dock tvingas klara sig utan Angelo Ogbonna bredvid sig, då italienaren är skadad. Issa Diop känns som den naturlige ersättaren.

Backlinjen skyddas också på ett bra sätt i form av Declan Rice och Tomas Souček. En parameter som är viktigt att ha med sig när det gäller framför allt Soucek, är att det är en målfarlig spelare, och något som är signifikant för detta lag är att man har spridit ut målskyttet ganska väl. Om en inte kliver fram, så gör någon annan det. Med andra ord är det ett lag som inte står och faller med en spelare, vilket tyder på att det är ett starkt kollektiv Moyes förfogar över. Det är naturligtvis något skotten själv ska ha beröm för.

Det kanske mest intressanta hos “The Hammers”, sett till att man möter United, är att man sitter inne på en lånespelare i form Jesse Lingard. Unitedprodukten har fått en fin start i sin nya klubb med fyra mål på sex matcher. Imorgon tillåts emellertid inte 27-åringen spela, just på grund av tillhörigheten till United.

Detta till trots, finns gott om offensiva alternativ i West Ham. En gissning är att Michail Antonio tar hand om platsen längst fram, med spelare som Pablo Fornals, Jarrod Bowen, och Said Benrahma omkring sig. Det ska dock sägas att Bowen inte fanns med i truppen när man hemmaslog Leeds senast.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen gick senast upp mot varandra i FA-cupen för en dryg månad sedan. Någon sprakande tillställning bjöds det sannerligen inte på men vi fick i alla fall se ett United som gnetade sig vidare tack vare matchens enda mål på övertid, signerat Scott McTominay.

I ligaspelet möttes man i december nere i London. Då vände och vann United till slut med 3-1. Paul Pogba stod bland annat för ett mycket läckert distansskott som letade sig in i mål.

Visste ni att…

 • West Ham signerade ett 99-årskontrakt för att hyra in sig på sin nuvarande hemmaarena, London Stadium?
 • Både United och West Ham är lag som inte åkt längre ner i det engelska seriesystemet än andradivisionen?
 • Mason Greenwoods enda ligamål den här säsongen kom i bortasegern mot West Ham?

Matchinformation

Manchester United
West Ham United
Turnering: Premier League, omgång 28
Tid: Söndagen den 14 mars 2021, 20.15
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Chris Kavanagh
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • De Gea (personliga skäl, inget datum)
 • Jones (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Cavani (skada, liten chans)
 • Mata (skada, liten chans)
 • Martial (skada)
 • Pogba (muskel, liten chans)
 • Rashford (fot)
 • Van de Beek (skada)
FORM
V21/2NewcastleHPL3-1
O25/2Real SociedadHEL0-0
O28/2ChelseaBPL0-0
O3/3C PalaceBPL0-0
V7/3Man CityBPL2-0
O11/3MilanHEL1-1

West Ham United

Skador och avstängningar:

 • Lingard (utlånad från United)
 • Masuaku (knä, april)
 • Ogbonna (fot, inget datum)
 • Yarmolenko (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Fredericks (ljumske)
 • Randolph (lår)
FORM
O6/2FulhamBPL0-0
F9/2Man UnitedBFA0-1EF
V15/2Sheffield UHPL3-0
V21/2TottenhamHPL2-1
F27/2Man CityBPL1-2
V8/3LeedsHPL2-0

United mot West Ham

Totalt:14568-32-45265-184
Hemma:7450-10-14165-68
Premier League:4929-13-798-45
SENASTE MÖTENA
F2019-09-22BPL0-2
O2020-07-22HPL1-1
V2020-12-05BPL3-1
V2021-02-09HFA1-0EF
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-08-13HPL4-0
V2019-04-13HPL2-1
O2020-07-22HPL1-1
V2021-02-09HFA1-0EF