Kontraktsförhandlingar med Solskjaer; Wilder sparkad; Junior på ingång

I ett nyhetssvep modell kortare undanröjer vi de Unitedrelaterade nyheter som finns före kvällens match. Det vi pratar om är eventuella kontraktsförhandlingar (eller rent av redan nytt kontrakt) för Ole Gunnar Solskjaer, vi diskuterar lite kring Chris Wilder och lär oss namnet på en spelare som eventuellt ansluter till U18-laget.

Nytt kontrakt för Solskjaer?

Vi tar fram stora saltkaret med tanke på källan på den här nyheten, särskilt som artikeln själv inte kan bestämma sig för om Ole Gunnar Solskjaer har skrivit nytt kontrakt med United (vilket rubriken säger) eller om det skall börja pratas om nytt kontrakt (vilket brödtexten säger).

Men ja, ett nytt kontrakt skall vara gång, och det skall vara med en löneförhöjning från de cirka 7 miljoner pund per år som han tjänar nu. Med tanke på att norrmannens kontrakt går ut sommaren 2022, alltså om lite drygt ett år, så vore det inte onaturligt att ett nytt kontrakt kom någon gång under våren innan spekulationer drar igång, om nu ägarna och Ed Woodward vill ha kvar Ole, vilket ändå det mesta tyder på i nuläget.

Wilder sparkad av Sheffield United

Trots att det länge pratades om att det inte spelar någon roll ifall Sheffield United åker ur, Chris Wilder skulle ändå få stanna kvar som tränare, så blev situationen till slut ohållbar i Premier Leagues bottenklubb. Igår bekräftades till slut att Wilders tid i klubben är över, och att U23-tränaren Paul Heckingbottom leder laget i dagens match, som med tanke med att den är mot Leicester är viktig ur Unitedögon.

Enligt Sky Sports är anledningen till att man väljer att gå skilda vägar att styrelsen och Wilder har olika syn på klubbens rekryteringspolicys, där styrelsen ville att Wilder mer skulle fokusera på att ta hand om laget och mindre på värvningar.

Styrelsen skall vara missnöjda med värvningarna av Aaron Ramsdale och Rhian Brewster, som båda pushades hårt av Wilder, samt hur Wilder konstant pratat om sin trupp som en trupp med Championshipspelare. Wilder å sin sida skall vara missnöjd med att inga spelare lånades in i januari, och skall inte ha varit villig att jobba vidare i klubben med mindre inflytande på värvningar.

Juniorspelare på väg in

Enligt Grimsby Telegraph skall United vara på väg att värva Grimsbys 16-årige mittfältare Ben Grist, då mest troligt till Uniteds U18-lag. Med tanke på att Storbritannien nu lämnat EU så lär den här typen av värvningar till U18-laget vara något vi kommer se mer av, då man inte längre kan ta in spelare från andra EU-länder på samma sätt.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS