Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Två aprilmatcher spikade

Två av Manchester Uniteds fyra ligamatcher i april har spikats. Det handlar om mötena med Brighton och Tottenham. 

På söndag spelar Manchester United sin sista match före årets första landslagsuppehåll. Därefter dröjer det till 4 april innan Ole Gunnar Solskjaers mannar spelar boll igen. Då väntar ett hemmamöte med Brighton med avspark klockan 20.30 svensk tid. En vecka senare, den 11 april, reser United till London för bortamöte med Tottenham. Den matchen har avspark klockan 17.30. Dessa två matcher fick under måndagseftermiddagen sina avsparkstider bekräftade. Detta efter att de sändande engelska tv-bolagen sagt sitt.

Manchester United ska även möta Burnley hemma och Leeds borta. De matcherna är preliminärt schemalagda till 17 respektive 24 april. Här får vi dock vänta ett tag på exakta speldatum och avsparkstider. Mötet med Burnley krockar med en eventuell semifinal i FA-cupen. Skulle det bli kvartsfinal i Europa League blir det därtill söndagsmatch den helgen.

Mötet med Leeds påverkas om Burnleymatchen behöver flyttas. Utöver matcherna i ligan och FA-cupen spelar Manchester United, vid seger mot Milan på torsdag, EL-kvartsfinal den 7 respektive 15 april. Vid seger där spelas den första semifinalen den 29 april. Så ja, april månad löper risk att bli hektisk den också.

Manchester Uniteds matcher i april: 

  • Söndag 4 april, 20.30, Brighton (H)
  • Torsdag 7 april, eventuell kvartsfinal i Europa League
  • Söndag 11 april, 17.30, Tottenham (B)
  • Torsdag 15 april, eventuell kvartsfinal i Europa League
  • Lördag 17 april, 16.00, Burnley (H) *
  • Lördag 17 april, eventuell semifinal i FA-cupen
  • Lördag 24 april, 16.00, Leeds (B) **
  • Torsdag 29 april, eventuell semifinal i Europa League

Beroende av utfallet i FA-cupens kvartsfinal samt Europa League
** Beroende av vad utfallet blir helgen 17-18 april

Spelschemat i sin helhet