Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Landslagsuttagningar; van de Beek nöjd i United

Dagens nyhetssvep blir ett innehållsrikt sådant. Till att börja med ger vi en uppdatering från Ole Gunnar Solskjaer inför söndagens FA-cupmöte med Leicester. Vidare blir det en rad landslagsuttagningar. 

Vi konstaterar även att Donny van de Beek uppges vara nöjd i United, trots den tröga inledningen i England. Paul Pogbas kontraktssituation diskuteras också och från damlaget rapporteras att Alessia Russo har åkt på ett bakslag.

Solskjaers presskonferens

På söndag åker United till Leicester för att göra upp i en av FA-cupens fyra kvartsfinaler. Vår norske manager gav en uppdatering efter gårdagens vinst mot Milan gällande nästa cupmatch. Här går vi igenom vad som togs upp.

  • Att vinna troféer kommer boosta hela laget. Solskjaer menar att det märktes under tiden när han själv var aktiv. Oavsett vad för typ av titel det är så bidrar det med något positivt. Kan bli som en katalysator för framtiden.
  • Attityden finns där och förberedelserna är fantastiska inför varje match. Leicester borta är en tuff uppgift och det kommer krävas ett bra försvar, då de har många kvalitativa spelare.
  • Alla i laget fokuserar på att göra så bra resultat som möjligt. Att lägga energi på spekulationer ger inte så mycket. Gällande Paul Pogbas kontraktsituation, som är på tapeten är det inget som är aktuellt just nu.
  • Om Pogba känner sig okej kan han bli aktuell för en start på söndag.
  • Harry Maguire och Victor Lindelöf spelar bra tillsammans. De förstår varandra bra och har lagt en fin grund tillsammans.
  • Mason Greenwood har utvecklat på många plan. Extra bra i det länkande spelet men även en förbättrad fysik.
  • Finns inga oroligheter kring Anthony Martial. Var inte redo för West Ham och mot Milan var det inge läge att chansa. Gör allt för att komma tillbaka.
  • Skyhögt förtroende för baklinjen. Finns en mental styrka där. Allt går inte att försvara sig mot men alla göra så gott de kan.

Länk till presskonferensen.

Landslagsuttagningar

Så var den tillbaka, landslagsfotbollen. Vi har varit skonade från den sedan i höstas men nu är det återigen dags att skicka iväg spelare kors och tvärs. Här går vi igenom vilka som tagits ut till sina respektive landslag från United.

Gareth Southgate har plockat ut följande manskap från United: Dean Henderson, Harry Maguire, Luke Shaw, Jesse Lingard (utlånad), och Marcus Rashford.

Man ställs mot San Marino, Albanien, och Polen.

Näst ut är Frankrike, som har tagit ut Paul Pogba och Anthony Martial. Man tar emot Ukraina, Kazakstan, och Bosnien-Hercegovina.

Teden Mengi åker iväg på träningsläger med det engelska U-19-landslaget. Mengi är för närvarande utlånad till Derby i Championship.

England U18-lag tar emot Wales i en träningslandskamp. Från United är Shola Shoretire och William Fish kallade.

van de Beek nöjd i United, enligt de Boer

Donny van de Beek har ännu inte fått det att lossna i United efter ankomsten förra sommaren.

Det har tisslats och tasslats om att holländaren inte ska ha varit till freds med situationen på Old Trafford och att en försäljning eller åtminstone utlåning skulle varit aktuell.

Ajax-figuren, Ronald de Boer, skjuter nu ner dessa rykten i ett uttalande i TalkSport.

”Donny [van de Beek] är nöjd i United, då det är en av de bästa klubbarna han varit i.” 

23-åringen har stått för 13 ligaframträdanden och ett mål den här säsongen. Efter en tids skadefrånvaro var van de Beek igår tillbaka på bänken när United vann mot Milan.

Pogbas kontraktssituation

På presskonferensen ovan nämnde Solskjaer att fokus just nu inte ligger på Paul Pogbas kontraktssituation i klubben.

Det är ändå svårt att blunda för hela det drevet, som nu sakteliga lär få fart igen efter att fransmannen kommit tillbaka från skada och börjat spela fotboll igen.

James Ducker på The Telegraph skriver att United fortfarande väntar på att erbjuda 28-åringen ett nytt kontrakt, trots att Solskjaer hintat om att förhandlingar och diskussioner pågår. Det viskas även om att Pogba kan tänkas stanna kvar i United, trots intresse från annat håll.

United aktiverade Pogbas option på ytterligare i höstas förra året, vilket gör att det nuvarande kontraktet går ut till sommaren 2022.

Ducker skriver även att Juventus var intresserade av mittfältaren under januarifönstret, men att försöket inte mynnade ut i något konkret.

Russo fortsatt skadad

Alessia Russo har sedan oktober dragits med en lårskada och har därför inte varit tillgänglig i Casey Stoneys trupputtagningar på länge.

Rehabiliteringen uppges ha gått bra men nu rapporteras det om ett bakslag för den 22-åriga anfallaren.

Stoney hade möjligen förhoppningar på att snart få tillbaka Russo men lär nu tvingas vänta ytterligare en tid.

Molly Hudson på The Times skriver att klubben ska undersöka orsaken till att man haft så många skador den här säsongen.

I förebyggande syfte pratar man bland annat om att skadebenägna spelare kan behöva mer tid på försäsongen.