Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag skulle starta samma elva igen

Manchester United är utslaget ur FA-cupen efter en 3-1-förlust borta mot Leicester på söndagskvällen. Insatsen var slätstruken och energin i det närmaste obefintlig, något också managern påtalade efter matchen.

Manchester United går på “landslagsledigt” med en tung 3-1-förlust mot Leicester i ryggsäcken. Det var inget snack om vilket lag som var bättre i FA-cupkvarten på söndagskvällen och United gjorde ånyo en sådan där grundmurat dålig insats där egentligen allt saknades. Energin var obefintlig, kreativiteten var bortblåst och inställningen rent ut av usel. Med tanke på att ett möte med Southampton på Wembley låg i potten borde det ha funnits nog med tändvätska, tröttheten till trots.

Just tröttheten är något som Ole Gunnar Solskjaer lyfter upp som huvudorsaken till att United inte presterade bättre än man gjorde. Managern hoppas nu att landslagsuppehållet ska ge vissa spelare värdefullt miljöombyte inför slutspurten.

Solskjaers presskonferens

  • Alltid en besvikelse att förlora, speciellt när man nått så långt som man nu nått i en turnering. United kunde inte hitta glöden och energin som man gör normalt. Kanske att det täta matchandet nu börjar ta ut sin rätt. Torsdagskvällen i Milano tog en hel del, nu fanns inte orken att skapa chanser och göra mål där.
  • Solskjaer skulle starta med samma elva igen. Lagledningen kände att både Paul Pogba och Donny van de Beek hade mer än 45 minuter i benen, därför startade de matchen. (Här snäser Solskjaer rätt kort och snabbt av Manchester Evening News journalist Samuel Luckhurst som undrade om det var ett misstag att plocka Pogba och Van de Beek så tidigt).
  • Elvan som startade var elvan man trodde skulle kunna vinna matchen. Kommande landskamper spelade inte in i valet av spelare. Det att man valde att plocka av fyra spelare samtidigt var inte en markering utan snarare en möjlighet att få in spelare som kunde ändra matchbilden.
  • Det finns en orsak till varje enskild laguttagning. Bruno Fernandes spelade hela matchen mot Milan och är bara en människa. Portugisen har spelat match så gott som var fjärde dag denna säsong, och Solskjaer såg en chans att starta både Pogba och Van de Beek.
  • Landslagsuppehållet kommer att ge Van de Beek, Pogba och Martial chanser till speltid. Miljöombytet kommer, förhoppningsvis, att ge fler spelare en energiboost inför säsongsavslutningen. Landslagsuppehållet kommer vid rätt tidpunkt.
  • United bygger en trupp som ska klara tätt matchande, men med 5-6 skador på spelare i samma positioner har vissa spelare fått spela mycket. United behöver kunna hantera situationen om och när man ska nå framgång. Solskjaer har varit imponerad över hur spelarna hanterat en extraordinär säsong så här långt.

Höjdpunkter

Övriga rekationer

 

Res med oss till Manchester!