Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Varnad Fernandes stängs av

Fem Unitedspelare i fyra landslag hade under kvällen chansen att få representera sina respektive landslag. Sammantaget blev det speltid för tre, varav en drog på sig ett gult kort som ur Unitedögon var oerhört positivt.

Varnad Fernandes stängs av

Ja vi måste börja där, med Bruno Fernandes. I kvällens match, borta mot Serbien, fick han spela från start och också se sitt lag ta ett rejält grepp om matchen. 1-0 efter elva minuter, 2-0 efter 36, och det såg trevligt ut att vara portugis.

Serberna ville dock helt annat i den andra halvleken. Aleksandar Mitrovic reducerade omgående till 1-2, och efter 60 minuter gjorde så Filip Kostic 2-2 – och däremellan hade Bruno dragit på sig ett gult kort. Ett gult kort som nu gör att han är avstängd när Portugal möter Luxemburg på tisdag, och för första gången sedan säsongspremiären får han nu chansen att vila en hel vecka. Positivt? Minst sagt.

Matchen slutade också 2-2, men kanske borde Portugal vunnit matchen. Cristiano Ronaldo tycker i alla fall det, då han protesterade sig till en varning. På TV-bilderna går det inte att till 100 % avgöra om hela bollen var över linjen, men det lutar verkligen åt att den var det. VAR undrar någon? Nope, det användes ej i matchen.

Inhopp för Van de Beek

Den andra spelaren som medverkade i tävlingsmatch för Donny van de Beek, som gjorde ett drygt tio minuter långt inhopp i Hollands seger hemma mot Lettland. När han kom in var matchen redan avgjord.

En halvlek för Levitt

Wales, med Dylan Levitt och Daniel James i truppen, tog under kvällen emot Mexiko för en träningsmatch. James verkar inte ens ha suttit med på bänken, men Levitt fick spela första halvlek innan han byttes ut. I och med att James spelade 90 minuter i kvalmatchen tidigare i veckan och Levitt då satt på bänken kan vi enkelt dra slutsatsen att detta var en rotationsmatch för Wales.

Ingen speltid för Kovar

Den siste som kunde fått speltid var Matej Kovar, i det nu pågående gruppspelet i U21-EM. Enligt UEFA:s egen rapport satt han dock inte ens på bänken idag, vilket han gjorde i matchen mot Italien i onsdags. Om han skadat sig har vi ännu inga rapporter om.

Matchen slutade 1-1, vilket gör att Tjeckien förmodligen måste vinna sin sista gruppspelsmatch för att gå vidare, såvida inte Slovenien och Italien också spelar oavgjort, då ett kryss i så fall kan räcka.

Morgondagen

Dessa Unitedspelare kan få speltid imorgon.

  • 15.00: Kazakstan – Frankrike (VM-kval) [Martial, Pogba]
  • 18.00: Albanien – England (VM-kval) [Henderson, Lingard, Maguire, Shaw]
  • 18.00: Georgien – Spanien (VM-kval) [De Gea]
  • 20.45: Israel – Skottland (VM-kval) [McTominay]
  • 20.45: Kosovo – Sverige (VM-kval) [Lindelöf]
  • 21.00: Portugal U21 – England U21 (U21-EM, spelas i Slovenien) [Dalot]