Landslag: Shaw och Martial i assistprotokollet

Under söndagen var ett flertal United-spelare involverade i sina respektive landslag och det med framgång för de allra flesta. Vi skriver in idel segrar för alla utom Scott McTominays Skottland, som kryssade mot Israel.

United-duo bidrog i fransk seger

Både Anthony Martial och Paul Pogba fanns med från start när Frankrike tog emot Kazakstan på bortaplan. Avspark i den matchen var redan klockan 15, detta på grund av hemmalagets geografiska läge och tidszon.

Hur gick det för Tony och Paul, då? Den förstnämnde noterades i första halvlek för en assist till Ousmane Dembélé, som satte det franska ledningsmålet efter 20 minuters spel. I ett aningen roterat bortalag startade Martial som ensam forward, istället för bland andra Kylian Mbappé och Olivier Giroud.

Pogba spelade i en tillbakadragen roll på mittfältet tillsammans med Tottenhams Tanguy Ndombele. 28-åringen slog den så kallade “hockeypassningen” till 1-0-målet och var sedan inblandad i Frankrikes andra mål.

Bägge byttes ut efter en timmes spel men gällande Martial verkar det ha varit på grund av skada i knät. Hur allvarligt det ska ha varit är i skrivande stund oklart.

Frankrike vann till slut med 2-0.

Shaw med assist i Englands seger

England tog emot Albanien på bortaplan och gjorde jobbet. 2-0 skrevs resultatet till och i det första målet fanns en United-fot med i förarbetet. Luke Shaw slog nämligen ett precist inlägg som möttes av Harry Kane.

I den engelska backlinjen fanns även Harry Maguire, som tillsammans med Shaw spelade hela matchen.

Jesse Lingard blev inbytt med tio minuter kvar och Dean Henderson såg hela matchen från bänken.

De Gea återigen på bänken

Vi börjar vänja oss alltmer att hitta David De Gea på den spanska bänken nuförtiden. Idag var inget undantag. 30-åringen fick se Unai Simon mellan stolparna när Spanien tog emot Georgien på bortaplan.

Väl i matchen lyckades Spanien till slut vända och vinna med 2-1. Dani Olmo blev stor matchhjälte med sitt ledningsmål på övertid.

Ny nolla för Lindelöf

I samma grupp som Spanien ställdes Sverige mot Kosovo under kvällen och man stod för en betydligt bättre insats än senast.

Sverige vann med klara 3-0 nere på Balkan och för Uniteds representant i Victor Lindelöf blev det en relativt lugn tillställning.

Hemmalaget hade ett par halvchanser men nollan var aldrig riktigt hotad.

Skottland kryssade när McTominay gjorde 90

Det blev ett nytt kryss för Scott McTominay och hans Skottland under söndagskvällen när man mötte Israel på bortaplan. Tidigare i veckan spelade man 2-2 mot Österrike och nog hade en vinst allt behövts för att haka på i toppen av grupp F.

1-1 blev resultatet ikväll efter att Ryan Fraser sett till att kvittera israelernas ledning precis innan paus.

McTominay, då? Han spelade 90 och enligt rapporter från matchen ska 23-åringen haft ett bra läge att avgjort kvällens match.

Dalots Portugal nollade England

Portugal har fått en fin start på U21-EM och toppar för närvarande sin grupp på sex poäng. Detta efter att England besegrats under kvällen.

Diogo Dalot, som är utlånad från Manchester United, spelade hela matchen för Portugal till vänster i backlinjen.

Slutresultatet blev 2-0.