Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss.se söker ny chefredaktör

Muss.se är Sveriges bästa sida för Manchester United-fans, och nu har du chansen att bli en av två chefredaktörer, som leder och deltar i det dagliga arbetet. Är du en Manchester United-supporter som är intresserad av att skapa bra innehåll för våra läsare – ta då chansen att bli en del av Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige.

Redaktionen består i nuläget av sju dedikerade skribenter och tre krönikörer. Arbetet planeras och leds av två ansvariga redaktörer, en med ansvar för innehållet och en för den tekniska driften.

Nu söker vi en ny chefredaktör med ansvar för innehåll och planering av innehållsproduktionen, som kan hjälpa Muss.se att fortsätta vara den bästa sidan för att svenska Manchester United-fans.

Vem söker vi?

I rollen som chefredaktör med ansvar för innehållet förväntas du leda och utveckla det redaktionella arbetet med Muss.se.

Du ansvarar för schemaläggning av redaktionens skribenter och ser till att det som är planerat blir gjort. Du har också ett övergripande ansvar för att det som redaktionen producerar är rätt och riktigt. I den mån det blir aktuellt ansvarar du även för rekrytering av nya skribenter.

Du ser till att vi når våra trafikmål och att vi bibehåller vår status som Sveriges bästa sida för Manchester United-fans.

Som tillträdande chefredaktör med ansvar för innehållet kommer du få en trygg överlämning. Vi ser gärna att du kommer in i rollen med nya idéer om hur vi tillsammans kan utveckla och göra muss.se bättre.

Oavsett om du är en aspirerande sportjournalist/redaktör eller en hängiven supporter som vill ingå i ett större sammanhang kring Manchester United är muss.se en rolig och lärorik redaktion att leda samt vara en del av.

Vi ser att:

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är Unitedsupporter och alltid håller reda på det senaste runt klubben.
  • Du är medlem i supporterklubben. Är du inte det kan du bli det här.
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du gillar att skriva (gärna personligt och med glimten i ögat utan att göra avkall på saklighet).
  • Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i skrift.
  • Du har tillräckligt bra kunskaper i engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska.
  • Du kan hugga i som skribent när det behövs oavsett vad som behöver skrivas.
  • Du är beredd att göra detta under minst hela kommande säsong.

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Som chefredaktör med ansvar för innehåll kommer du också vara en del av den svenska arbetskommittén i den skandinaviska supporterklubben. Det innebär vanligtvis ett par möten varje år (oftast på distans) och en arbetsresa till Manchester inklusive match (när det inte är pandemi).

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal du är, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.).

Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben.

Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Vi har inga resurser för en lång rekryteringsprocess. Mailet med din ansökan kommer att vara avgörande.

Skicka din ansökan på e-post till info@muss.se. Märk mailet ”ny chefredaktör”. Ansökningar behandlas löpande.

Alla eventuella frågor besvaras per mail. Sista ansökningsdag 18 april.