Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Charlie Savage och Zidane Iqbal har signerat proffskontrakt

Under dagen stod det klart att både Charlie Savage och Zidane Iqbal signerat proffskontrakt med Manchester United. Klubben har ännu inte meddelat något, utan detta var istället något som spelarna själva kommunicerade via sociala medier.

Lite märkligt kan det allt tyckas att Uniteds officiella kanaler inte har gått ut med att två ungdomsspelare skrivit på proffskontrakt med klubben. Men i och med den digitala värld vi lever i sprids nyheter snabbt och de bägge ungdomarna var givetvis inte sena med att meddela omvärlden via sociala medier vad som hade hänt under dagen.

För den som följt juniorlaget under säsongen är både Savage och Iqbal inga nya bekantskaper men för den breda massan klingar kanske inte namnen lika bekant.

Den förstnämnde av spelarna är son till Robbie Savage, som bland annat varit i United men kanske är mest känd från sin tid i Blackburn och Leicester.

Charlie Savage har varit i United under ett flertal år och huserar på mittfältet. 17-åringen har även representerat Wales på U17- och U18-nivå. I ligaspelet den här säsongen har Savage gjort 17 framträdanden och på dessa stått för två mål och fem assists. Ett lyft från ifjol, då speltiden var knapp.

Zidane Iqbal har inte haft en lika framträdande roll i juniorlaget som sin kollega den här säsongen. 17-åringen har på sistone varit indisponibel på grund av diverse anledningar och således endast gjort nio matcher i ligaspelet under säsongen. På dessa matcher noterar vi två mål.

I Manchester-födde Iqbal finns emellertid en stor potential och en teknik som få i klubben kan mäta sig med. En iögonfallande spelare helt enkelt, som United säkerligen vill försäkra sig om att få behålla.

Charlie Savage om dagens händelse:

”Glad över att ha signerat mitt första professionella kontrakt med Manchester United. Jag vill rikta ett tack till alla mina vänner, familj, och alla på New Era Global Sports (agentur) för allt stöd. Det hårda arbetet fortsätter.” 

Så här uttryckte Zidane Iqbal sin glädje:

”Det är en dröm som går i uppfyllelse att signera mitt första professionella kontrakt med Manchester United. Jag vill tacka min familj, mina vänner, tränarstaben, och CAA Base (agentur) för all hjälp och support.”