Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer inför Tottenham; Rice mot Lingard? Dansk mittback intressant

Ole Gunnar Solskjaer har snackat upp söndagens möte med Tottenham i London. Edinson Cavani har ännu inte bestämt sig om sin framtid och United kan ”lobba i det tysta” för att få till en övergång för Erling Braut Haaland. Det och en del annat bjuds det på i fredagens nyhetssvep. 

Solskjaers presskonferens

Som brukligt är numera då det spelats Europa League-match delar Manchester United upp Ole Gunnar Solskjaers presskonferens i en del som berör den match som avverkats och en som berör helgens match. På söndag väntar Tottenham i London och Solskjaer tog sig några minuter att avhandla den matchen efter gårdagens 2-0-seger. 

  • United gör framsteg och vill samarbeta med sociala medier då det gäller att komma åt trollkonton och rasism. Solskjaer säger sig ha respekt för det arbete som görs och tror att samarbete är den rätta vägen ut.
  • Solskjaer och den övriga staben kommer att ta ett sen beslut då det gäller startelvan mot Tottenham. United blev kvar över natten i Spanien och uppladdningen inför söndag är ”annorlunda”. Lördagen kommer att läggas på återhämtning. Luke Shaw och Marcus Rashford är troligen tillgängliga.
  • Manchester United kommer aldrig att nöja sig med en andraplats. United vet vad man är kapabla till. Det har tagit tid att ta sig tillbaka till andraplatsen och förhoppningsvis kommer man att göra en än bättre säsong nästa säsong.
  • Solskjaer tror att höstens storförlust mot Tottenham hemma kommer att ge extra tändvätska nu då den tog hårt på spelarnas stolthet. United var ”så dåliga” då och spelarna vill visa att de kan bättre nu. United är i bättre fysisk form nu än då och drog på sig ett rött kort, man har lärt sig mycket under säsongen.
  • Marcus Rashfords fysiska status är inget att oroa sig för. Rashford är stark och jobbar bra med sin fysik. I den bästa av världar skulle Rashford inte behöva spela så många minuter som han nu gör. Orsaken till att han plockades av ”tidigt” var fotskadan han känt av.
  • Alla känner till Harry Kanes kvaliteter. United förbereder sig för att möta alla typer av motstånd, även Kane och Son.
  • Edinson Cavani är fortsatt osäker på vad han vill göra nästa säsong (mer om det längre ner). Solskjaer tror att man kommer att få se en bra Cavani under de avslutande matcherna i ligan och i jakten på Europa League-titeln.

Rice mot Lingard?

The Athletic slår på stortrumman och kommer med vad man kallar exklusiva uppgifter kring Jesse Lingards och Declan Rices framtida karriärer. Manchester United sägs ska undersöka möjligheterna att inkludera Lingard i en affär där Rice skulle gå åt motsatt håll. Lingard, som ska vara tacksam för det stöd han fått av David Moyes, sägs dock inte på långa vägar ha bestämt sig om framtiden utan vill vänta tills säsongen är över.

Rice ska ses som efterträdare till Nemanja Matic på det defensiva mittfältet hos United och värderas mycket högt av Moyes. The Athletic menar också att Ed Woodward kan tänkas ha fått ett visst självförtroende då han, efter svåra förhandlingar, fick till en uppgörelse som kan ge United totalt 4 miljoner pund för Lingards fyra månader i London. Rice, som just nu går skadad, ska enligt The Athletics källor ha ”diskuterat en övergång” till United under Englands senaste landslagssamling, men att det enbart handlade om lösa diskussioner.

United ”håller koll” på Andersen

Danske mittbacken Joachim Andersen anslöt till Fulham på ett säsongslångt lån i oktober. 24-åringen har sedan dess gjort 23 ligamatcher och ett mål för Londonklubben. Nu rapporterar The Telegraph att Andersen följs av Manchester United, Tottenham och Leicester. Andersen tillhör Lyon och har tidigare spelat för såväl Sampdoria som Twente. Andersen ska främst ha imponerat med sina ledaregenskaper i Fulham denna säsong och ska gå att få loss för omkring 25 miljoner pund. Lyon går dåligt ekonomiskt och kan därför tänkas behöva sälja av spelare.

Haaland och Cavani

Jan Åge Fjørtoft hör till profilerna som gillar att prata om sina landsmän i allmänhet och Erling Braut Haaland i synnerhet. Idag menar norrmannen att de rapporter som florerat (oklart vilka) om att Manchester United inte skulle jaga Haaland inte behöver stämma då det finns ”olika sätt att följa spelare på”. Fjørtoft indikerar att United ska lobba för en övergång i det tysta och att man skulle ”älska att ha Haaland i laget”.

En annan profil som gillar att uttala sig om spelares framtid är Fabrizio Romano. Den här fredagen kastar transfergurun in ett citat från Ole Gunnar Solskjaer rörande Edinson Cavani. Solskjaer ser det som okej att Cavani inte bestämt sig om sin framtid ännu och enligt Romano ska ett tvåårskontrakt från Boca Juniors finnas som alternativ för anfallaren.

United och publiken

Manchester United har, tillsammans med övriga ligaklubbar, undertecknat ett uttalande riktat till den engelska politikerkåren rörande fans på landets idrottsarenor. United gör i ett eget uttalande förtydliganden om att man står bakom det som sagts och att man gjort förberedelser som krävs för att kunna ta in fans på Old Trafford igen. United meddelar också att man till fullo samarbetar med myndigheterna och att man vill göra allt för att få till så säkra evenemang som möjligt. Sedan tidigare har de två avslutande ligaomgångarna nämnts som omgångar då publik åter kan få se matcher på plats.