Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Ed Woodward lämnar Manchester United vid årsskiftet

Manchester United bekräftar på tisdagskvällen att Ed Woodward kommer att lämna sin roll i klubben vid slutet av 2021.

Woodward har jobbat för företaget sedan 2005 och han utnämndes till vice verkställande ordförande 2012. När VD:n David Gill lämnade United år 2013 tog Woodward över som ledare för den dagliga driften av klubben, även om hans titel förblev den samma.

I ett uttalande säger Woodward bland annat följande:

Jag är extremt stolt över att tjänat United och det har varit en ära att arbeta för världens bästa fotbollsklubb under de senaste 16 åren.

Klubben är välpositionerad för framtiden och det kommer att bli svårt att lämna i slutet av året.

Jag är säker på att med ändringarna som vi har gjort på planen och i tränar- och fotbollsstaben de senaste åren kommer den här fantastiska klubben snart lyfta troféer igen. Den förtjänar att göra det.

Vi har etablerat Manchester Uniteds damlag och deras framsteg är ytterligare bevis på kraven på framgång hos den här fantastiska klubben.

De senaste 16 månaderna har fört med sig så många unika utmaningar och klubbens arbete i samhället och världen runt under covid-19-pandemin har varit heroiskt.

Den finansiella påverkan på fotbollsklubbar har varit betydande, men United har varit en av de mest robusta och motståndskraftiga under extraordinär finansiell press.

Jag skulle vilja tacka Uniteds passionerade fans för deras support under de goda och de dåliga stunderna. Jag vet att det här har varit en utmanande period i vår historia, men er support för laget har aldrig någonsin varit betvivlad.

Avslutningsvis har det varit en glädje att jobba med så många magnifika, talangfulla och hårt arbetande människor.

Under Woodwards tid som högsta hönset i klubben vann Manchester United noll ligatitlar på åtta säsonger. Detta kan jämföras med 13 titlar på 21 säsonger dessförinnan. Under Woodwards ledning vann United bara FA-cupen 2016 samt ligacupen och Europa League 2017. Möjligheten finns till ytterligare en titel i form av Europa League i år. (Ett par Community Shields ignorerade.)

Woodward byggde en dyr, obalanserad och dåligt presterande trupp. Han sparkade tre managers, varav den ena fick veta det ungefär samtidigt som Uniteds spelare lyfte FA-cupbucklan medan en annan fick läsa om det i media.

Joel Glazer, en av huvudpersonerna bakom det fullständiga fiaskot The Super League, säger följande:

Ed Woodward har tjänat den här klubben med stor distinktion. Å alla i Uniteds vägnar vill jag sätta på print vårt uppriktiga tack för hans outtröttliga arbete och hängivenhet.

Hans bidrag till klubben har varit massivt och han kommer alltid att vara välkommen på Old Trafford som en del av Manchester United-familjen.

Undertecknad undrar uppriktigt hur Joel Glazer kan tro sig ha någon som helst aning om vad Manchester United-familjen tror, tycker och tänker.