Varane-rykten; ESL-klubbarna straffas; Ny anfallare på radarn?

Veckans första nyhetssvep är nu här. Vi behandlar bland annat rykten om Real Madrids mittback Raphael Varane och dessutom sägs en anfallare från Slavia Prag intressera United. Utöver det har UEFA:s president insisterat på att de tolv klubbar som försökte bryta sig loss och skapa en Superliga kommer att straffas.

Så klart finns det lite mer att gå igenom också.

Vi börjar med ryktena som omgärdar den franska mittbacken.

Chelsea leder jakten på Varane?

Real Madrids mittback Raphael Varane har under en ganska lång period ryktats bort från den spanska storklubben. Manchester United har ständigt nämnts som en möjlig destination.

Nu rapporterar Sport Witness och hänvisar till uppgifter från Mundo Deportivo att Chelsea leder jakten på fransmannen.

Enligt uppgifterna är United och även PSG intresserade men London-klubben ska alltså leda jakten på Varane.

Bojkott av sociala medier

Under nästa helg kommer Manchester United och de engelska professionella fotbollsklubben bojkotta sociala medier med start på fredag 30 april till midnatt måndag 3 maj.

Bojkotten är en protest mot de diskriminerade meddelanden som spelare och människor involverade i och runtfotbollen fått motta online under den senaste tiden.

De tolv ESL-klubbarna kommer straffas

Det bekräftade idag UEFA-presidenten Aleksander Ceferin. De tolv klubbar som försökte bryta sig loss och skapa en Superliga(ESL) kommer inte gå fria från det menar han.

Enligt Sky Sports säger Ceferin bland annat följande i ett uttalande:

Alla involverade kommer att få ta konsekvenserna över det som hände och vi kan inte låtsas som att ingenting har hänt. Du kan inte göra något sådant och sen säga ”Jag har blivit straffad för att alla hatar mig.”

Aleksander Ceferin

För att ta del av allt som Ceferin hade att säga så kan ni klicka in er här.

Boris Johnson var för ESL?

Enligt källor till The Times blev Ed Woodward inbjuden till Premiärministern Boris Johnsons hem för tio dagar sedan för att diskutera förslaget om en ny superliga.

Johnson har varit väldigt tydlig med att han var emot förslaget efter att det blev officiellt. Men enligt uppgifterna till The Times var premiärministern positivt inställd till förslaget när han träffade Woodward.

Abdallah Sima av intresse för Manchester United?

Slavia Prags senegalesiske anfallare Abdallah Sima har den här säsongen gjort totalt 19 mål och sex assist på 35 tävlingsmatcher.

19-åringen kom till Slavia Prag förra sommaren och har även hunnit med att debutera för Senegals A-landslag i år. Nu uppges han vara på Manchester Uniteds radar.

Detta enligt uppgifter till Manchester Evening News som menar att United följer Sima noggrant. Anfallaren har spelat mycket som högerytter i år men hans primära position är anfallare.

Slutligen säger vi grattis till…

Watford som i helgen säkrade uppflyttning till Premier League via en andraplats i The Championship.

Det innebär att både Norwich och Watford som blev nedflyttade från Premier League förra året är tillbaka igen nästa säsong.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS