Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Senaste kring Giggs; Anfallare är prio?

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför morgondagens möte med Roma. Vid sin sida hade han Luke Shaw och tillsammans besvarade de pressens frågor. Utöver det behandlar vi det senaste runt åtalet mot Ryan Giggs och dessutom finns det så klart lite övergångsrykten att gå igenom.

Vi inleder med vad som sades under presskonferensen

Solskjaers presskonferens

Här går vi i korthet igenom vad Solskjaer och Luke Shaw pratade om på PK:n.

Luke Shaw

 • Har aldrig startat en cupfinal. Ser fram emot imorgon kväll och att någon gång starta en final är en stor motivation.
 • Behöver använda fjolårets semifinal-förluster som extra motivation i år. Semifinaler är aldrig lätta matcher.
 • Klart att jag var lycklig när vi vann Europa League 2017. Men det är en annan sak när du inte är involverad. Jag var glad för klubben och mina lagkamrater men man vill alltid spela.
 • Förbättringen av formen beror på många saker. Tränaren är så klart en anledning och jag har ändrat på flera saker själv också. Blivit mer självsäker och har mer tro på mig själv.
 • Glad över att ESL skrotades. Det var rätt beslut, mycket känslor under den förra veckan.
 • Den här säsongen är min bästa i karriären. Året jag vann Player of the year hade lika gärna någon annan spelare vunnit. Det här är den bästa.

Ole Gunnar Solskjaer

 • Kommentarerna om Roma och att jag inte sett de tillräckligt var inte respektlöst menat. Jag har sett de spela men inte analyserat de tillräckligt. Det är en fantastisk klubb och vi är redo för matchen.
 • Vi har gjort det väldigt bra hittills och nu vill vi gå hela vägen i turneringen.
 • Efter vi åkte ut ur Champions League var vårt mål att ta oss till final. Vi känner att vi spelat i en riktig turnering och vi har njutit av det.
 • Angående Eric Baillys nya kontrakt: Han är väldigt uppskattad i klubben och alla spelare älskar honom. Visat att han har mognat i sitt spel och dessutom blivit mer och mer robust. Väldigt glad över att han stannar.
 • Har en bra relation med ägarna och de lyssnar på mina tankar och synsätt kring klubben.
 • Alla spelare som var tillgängliga mot Leeds är fortsatt tillgängliga. Inga spelare som fick någon smäll i den matchen.
 • Har tittat och analyserat de tidigare semifinal-förlusterna. Men som Luke sa, inga semifinaler är lätta matcher. Men det handlar om att ställa saker till rätta och nu går vi all in för att göra det.
 • En dröm som går i uppfyllelse den dagen jag får lyfta en pokal som tränare för den här klubben. Det är det vi jobbar för. Vår ambition är att avsluta säsongen med en titel, jag vet vad det kan innebära för den här gruppen.

Åtalet mot Ryan Giggs – förklarar sig oskyldig

Ryan Giggs står åtalad på tre punkter för våld mot två olika kvinnor.

Mot en kvinna i 30-årsåldern åtalas han för vållande av kroppsskada (causing actual bodily harm är den engelska termen), medan han mot en kvinna i 20-årsåldern anklagas för misshandel (common assault den engelska termen här).

Utöver det åtalas han också för coercive or controlling behaviour mellan december 2017 och november 2020. Om detta åtal är mot båda kvinnorna eller en av dem framgår i nuläget inte. Den här åtalspunkten kan enklast beskrivas som att han utövat ett tvingande eller kontrollerande beteende.

Nu rapporterar BBC-journalisten Simon Stone att Ryan Giggs förklarar sig oskyldig. Walesaren ska infinna sig i rätten den 26 maj.

Dessutom uppger John Cross på The Mirror att Giggs är besviken och chockad över att inte finnas med bland nomineringarna till Premier Leagues Hall of Fame.

Inga planer för att expandera Old Trafford – men det utesluts inte

Den senaste expansionen av Old Trafford skedde mellan juli 2005 och maj 2006. Då utökades arenans kapacitet med omkring 8 000 platser.

På senare år har arenan ofta fått kritik för bland annat läckor och andra brister som uppstått under åren.

Nu uttalar sig Collette Roche som är Uniteds operativa chef om planerna för Old Trafford.

Det finns för närvarande inga planer på att utöka kapaciteten avsevärt. Men vi skulle inte utesluta det på lång sikt. Det pågår arbete för att undersöka möjligheterna att utöka kapaciteten på ett antal platser på arenan.

Collette Roche

Liverpool förbi United i “Löne-ligan”

Martyn Ziegler på The Times rapporterar att Liverpool klättrat förbi Manchester United på listan över vilka lag som betalar ut högst löner i Premier League.

Manchester city leder inte förvånande den “ligan” medan United nu ligger trea. Fullbordar topp sex gör Chelsea, Arsenal och Tottenham.

Anfallare är högsta prio i sommar?

Leah Smith på Stretty News uppger att det är en anfallare som Manchester United kommer att prioritera under sommarens transferfönster.

Harry Kane och Erling Braut Haaland är väl de namn som nämnts mest frekvent tidigare. Enligt Leah Smith är också Evertons anfallare Dominic Calvert-Lewin ett alternativ.

United ska redan ha kontaktat Everton angående anfallaren men de ska kräva 80 miljoner pund för att sälja honom.

https://twitter.com/LeahSmith_/status/1387349784495861762

Samma källa skriver också att trots Baillys förlängning i veckan så är en ny mittback inte uteslutet. Pau Torres i Villarreal är ett tänkbart alternativ.

https://twitter.com/LeahSmith_/status/1386725806295199748

Det kanske säger sig självt men det är värt att upprepa: Oklart hur trovärdig källan är så uppgifterna bör tas med en nypa salt.

Romas trupp inför morgondagens match

AS Roma har publicerat sin trupp inför morgondagens semifinal. Chris Smalling och Henrik Mkhitaryan finns som väntat med. Värt att notera är dock att Stephan El-Sharaawy saknas.