Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En frisk Pogba är en ostoppbar Pogba

Manchester United har en fot och en häl i Europa League-finalen efter en imponerande 6-2-seger mot Roma på torsdagskvällen. Mest imponerande var den andra halvleken där United tryckte in fem bollar mot ett allt mer uppgivet bortalag. Ole Gunnar Solskjaer var förstås nöjd med insatsen och passade speciellt på att hylla Edinson Cavani och Paul Pogba efter matchen.

Nej, det blev inte 7-1 den här gången. Manchester United kopierade inte segern från 2007 när man tog emot Roma i den första av två semifinaler i Europa League på torsdagskvällen. En dålig första halvlek följdes upp av en smått otrolig andra och med 6-2 i bagaget ska United kunna börja boka biljetter till finalen i Gdansk.

Försvarsspelet i första halvlek gav upphov till en hel del frustration, men United skakade av sig detta i paus och körde sedan över Chris Smallings lag totalt efter paus. Ole Gunnar Solskjaer lyfte, helt korrekt, fram Edinson Cavani och Paul Pogba efter matchen och lovade att han gör allt vad han kan för att uruguayanen ska stanna över nästa säsong.

Solskjaers presskonferens

  • Manchester United vill vinna Europa League, det visade man med inställningen i paus och i andra halvlek. Spelet var inte dåligt i första, men United glömde hemjobbet och att det måste göras fort. I andra halvlek funkade det bättre och då får man också fler möjligheter framåt. Solskjaer valde ett rutinerat lag idag, det gav utdelning.
  • Edinson Cavani var briljant. En renodlad anfallare som tar löpningarna, står rätt, skapar chanser för andra och gör mål. Väldigt nöjd med insatsen. Cavani har varit riktigt bra de senaste veckorna då han jobbat upp sin fysik. Nu tar han igen det han missat tidigare.
  • Cavani är mer än en anfallare. Han har rutinen, blicken för spelet och kan även spela fram. Hans rutin behövs i det här skedet av säsongen. Cavani vet att Solskjaer vill ha kvar honom samtidigt som Solskjaer förstår Cavanis situation. Att göra mål framför ett fullsatt Stretford End är en känsla som inte går att beskriva, den vill Solskjaer att Cavani ska få känna.
  • Mason Greenwood är i bra form, men United valde ett lag med annan balans mot Roma. Planen var hela tiden att byta in honom, men Marcus Rashfords andra halvlek gjorde att bytet kom senare än tänkt.
  • United får kritik när man släpper in 1-2 mål. När man håller nollan är det ingen som direkt uppmärksammar det. Roma har två bra chanser i första. En straff man inte borde ge dem (United, inte domaren) och det andra på en omställning där man inte alls är med.
  • Solskjaer var tydlig med det egna missnöjet i paus. United skapade dock chanser och det återstod tre halvlekar. Ett snabbare hemjobb och utnyttjade chanser gjorde skillnaden.
  • Solskjaer har coachat Paul Pogba likadant hela tiden, oavsett skriverier och åsikter från agenten. Duon vet var de har varandra. Solskjaer vill se en frisk Pogba som tar löpningar. En frisk Pogba är en ostoppbar Pogba. United får försöka att hålla honom borta från det egna straffområdet då försvarsspel inte är hans starka sida.
  • United vill skapa en miljö dit spelare vill komma och där spelare trivs. Coacherna är otroliga och gör ett enormt jobb varje träning och inför varje match.

Övriga reaktioner