Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Större kollapser har skett

Imorgon stundar det andra mötet med AS Roma i Europa League för United. Ole Gunnar Solskjaer har under onsdagen hållit presskonferens inför matchen, men föga förvånande riktades fokus mer åt vad som hände i söndags. 

Vidare följer ett fullspäckat nyhetssvep, där det bland annat tas upp ett tråkigt dödsbesked, ett par sillyrykten, samt en del om Glazer.

Solskjaers presskonferens

Här går vi igenom vad som togs upp under dagens presskonferens.

…om söndagens protester

  • Viktigt att lyssna till supportrarna och höra deras röster. Alla har rätt att protestera men det måste ske på ett civiliserat sätt. När man bryter sig in och skadar poliser har det gått för långt.
  • Man behöver inte vara rymdforskare för att förstå att det finns utmaningar att ta itu med framöver. En del har börjat kommunicera med supportrarna och det är viktigt för att kunna gå vidare. Solskjaer menar att det är en svår sits för honom själv, då han främst måste fokusera på fotbollen.
  • Söndagen blev som en ledig dag men också en mental utmaning. Det ändrar på hela upplägget men man måste vara flexibel.
  • Har haft kontakt med ägarna och fått en ursäkt av dem.

…om imorgon

  • Alla säger att det är avgjort men större kollapser har skett. Roma slog Barcelona efter ha legat under med 4-1 i första mötet.
  • Mitt jobb är att skapa resultat. Vill vinna troféer, vilket inte skett på ett tag nu. Det är något vi jobbar på.

…Om spelare

  • Har haft bra samtal med Edinson Cavani men allt ligger i hans händer [kontraktsförlängning]. Finns en hoppfullhet. Den stärktes i och med förra torsdagen. Blir ännu roligare att få göra mål framför Stretford End.
  • Har diskuterat huruvida Mason Greenwood bör spela på en kant eller som nia. Som nia måste man offra sig!
  • Matchen mot Liverpool hade blivit Greenwoods 100:e. Vi pratade om att få avgöra ett sådant möte.

Bojkott av sponsorer

Som en följd av de protester som pågått under ett par veckors tid mot ägarfamiljen Glazer börjar nu fans och olika grupperingar gå till attack mot klubbens sponsorer.

The Times skriver att företag som sponsrar United har mottagit brev från supportergrupper, där budskapet helt enkelt är att avsluta sina samarbeten med klubben. 

Man skriver att dessa företag ses som berättigade måltavlor att slå mot, med tanke på att deras nära kopplingar till Glazer.

Supportrar uppges bojkotta varor och tjänster från de sponsrande företagen för att underminera deras verksamheter.

En del sponsorer har redan attackerats, som till exempel klubbens nya sponsor, Teamviewer. Företaget har bland annat fått en salva med negativa online-recensioner på diverse sidor.

Här finns det brev som skickades att läsa.

Apropå Glazer…

Den här videon kablades ut igår kväll. En Sky-journalist med fotograf fick tag på Avram Glazer i Florida och försökte få kontakt med affärsmannen. Det gick sådär…

”Det är ett slag mot kapitalismen”

Rubriken är ett uttalande från Cardiff Citys ordförande Mehmet Dalman, som menar att en implementering av 51-procentsregeln i den brittiska fotbollen inte skulle fungera och att det är ett slag mot kapitalismen.

”Det är inte genomförbart, helt enkelt,” säger Dalman.

En mindre grupp av Premier League- och Championshipklubbar uppges, enligt The Telegraph, vara inne på samma spår.

En sådan här förändring skulle även kunna innebära ett kamp mot regeringen, varifrån det kommit förslag på om att införa 51-procentsregeln och på så vis ge supportrarna mer inflytande.

Dalman menar att han å ena sidan är positiv till att behålla de mjuka värdena inom sporten, å den andra sidan är han inne på att supportrar inte kan ges oinskränkt makt över klubbarna

”Om jag äger 100 procent av ett företag, varför ska jag då ge mina kunder 51 procent äganderätt? Vilken rätt har de [supportrarna] att ta halva min förmögenhet? Det är total nonsens.”

Sista ordet i den här frågan är nog inte sagt ännu. Med alla protester som blossat upp runtom i fotbollseuropa är nog det här bara början på en mycket lång process.

Grannklubben i tvist med Premier League

New York Times rapporterar att Manchester City ligger i en rättslig process med Premier League angående huruvida klubben följt det finansiella regelverket i samband med Sheikh Mansours övertagande av klubben 2008.

För två år sedan granskade Premier League dokument innehållandes uppgifter om klubbens ekonomi, där det bland annat ska ha framgått att Manchester City mörkat sponsoravtal knutna till Mansour.

Från Citys håll söker man rentvå sitt namn och menar att Premier League kommit över dessa dokument på ett illegalt sätt.

Domstolsförhandlingar mellan parterna pågår bakom lyckta dörrar, där det rättsliga materialet hålls konfidentiellt.

Tidningen uppger att det för tillfället inte finns uppgifter om vilka åtgärder som kommer vidtas ifall City döms. Poängavdrag och böter skulle kunna bli aktuellt.

Publik sista omgångarna

Premier League har under dagen meddelat att hemmapublik kommer släppas på under de två sista omgångarna av ligaspelet den här säsongen. Detta givetvis i en begränsad skala.

Bortasupportrar kommer inte tillåtas, något som beslutats i samråd med samtliga klubbar.

Den 10 maj är datumet då publik ska kunna vara tillbaka på läktaren. Söndagen 23 maj är det planerat att den sista omgången ska spelas.

Alan McLoughlin död

Under gårdagen nåddes vi dessvärre av ett dödsbesked gällande en tidigare Unitedspelare.

Det rör sig om irländaren Alan McLoughlin, som började sin karriär i Manchester United 1985.

Det blev emellertid inga A-lagsframträdanden i den röda dressen för McLoughlin. Bara ett år senare lämnade han för Swindon Town och gjorde drygt 100 matcher för klubben.

Den siffra tredubblades sedan i Portsmouth, där mittfältaren gjorde över 300 matcher.

För det irländska landslaget blev det 42 landskamper och bland annat hjälpte han ta nationen till världsmästerskapet i USA 1994.

Alan McLoughlin avled av cancersjukdom, blott 54 år gammal.

Våra tankar går till hans familj och närstående.

Kort silly

I sillytråden rapporterar vi om att det verkar ha funnits en ”ömsesidig överenskommelse” mellan Borussia Dortmund och Jadon Sancho från förra sommaren.

Stanna nu och gå nästa sommar, ska den ha lytt, enligt Jan Aage Fjortoft.

Prislappen den här sommaren uppges ligga på omkring 1 miljard.

Koulibaly

Sport Witness ger oss en uppdatering vad gäller mittbacksjakten för United. 

Det har tidigare snackats om Real Madrids Raphaël Varane men nu kommer ett nygammalt namn tillbaka in i diskussionen, nämligen Napolis Kalidou Koulibaly.

Både United och Liverpool uppges vara intresserade, åtminstone vad Gazzetta dello Sport har förstått, som här återgivits av Sport Witness.

Prislapp: £50-60 miljoner.

Filmtips

Den 31 maj finns filmen om Sir Alex Ferguson att se. Det vill vi så klart inte missa.

Här kommer en trailer från filmen.

Mourinho till AS Roma

José Mourinho fick som bekant foten från Tottenham Hotspur. Nu har portugisen gjort klart med ett nytt tränaruppdrag, nämligen Uniteds motståndare imorgon, AS Roma.