Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det kunde ha slutat 6-6

Manchester United är i sin första final under Ole Gunnar Solskjaer. Detta trots en 3-2-förlust i en minst sagt medioker match försvarsmässigt i Rom på torsdagskvällen. Slutställningen över 180 minuter fotboll skrevs till 8-5.

Hade man enbart sett det sammanlagda resultatet hade det lika bra kunnat handla om en annandagsmatch i bandy mellan Edsbyn och Sandviken. Nu var 8-5 istället det resultat som tog Manchester United till klubbens andra Europa League-final och till Ole Gunnar Solskjaers första som manager. Det var en lättad manager som mötte pressen för en kort presskonferens i Olympiastadions katakomber på torsdagskvällen, och sett till hur speciellt andra halvlek inledningsvis utvecklade sig är det lätt att förstå varför.

Solskjaer valde att ställa ut ett starkt manskap och gjorde sina första byten i paus. Brandon Williams och Alex Telles gjorde inte många glada med sina inhopp och efter två snabba mål började United svikta. Edinson Cavani visade dock varför han är spelaren värd att behålla en säsong till då han stängde dubbelmötet i 68:e minuten. Det var också, förståeligt nog, Cavani som fick de flesta superlativen av Solskjaer.

Nu väntar Villarreal i final i Gdansk. Innan dess ska vi beta av en radda Premier League-matcher och hålla skadespökena på behörigt avstånd.

Solskjaers presskonferens

  • Managern ville inte, så snabbt in på matchen, göra någon djupare analys av varför det gick som det gick. Besviken över att ha släppt till så många avslut och släppt in tre mål.
  • Givet att det skulle bli en öppen match då Roma måste göra mål och gå framåt, vilket gav United möjligheter i omställningarna. Bägge lagen kunde ha gjort ytterligare fem mål var. Det kunde ha slutat 7-6 eller 6-6.
  • Huvudsaken är att United är i final och väl där måste man spela bättre än man gjorde nu.
  • United är i final därför att man har en central anfallare som gör fyra mål över två matcher. Edinson Cavani visar återigen varför United vill behålla honom.
  • Fotbollen talar sitt egna språk. Även om Cavani inte pratar engelska kan han lära Mason Greenwood mycket. Det visade han mot Roma och det har han visat tidigare. Cavani visar styrka med och utan boll, förbereder sig bra och sköter sin återhämtning bra. Anfallaren är på alla sätt en professionell spelare.
  • Solskjaer ser inget personligt i att man nått en final. Managern är glad för spelarnas skull, att man nu har något stort att se framemot.
  • David de Geas insats var avgörande. Han var matchens spelare. Många matcher återstår innan finalen, men De Gea gjorde sitt bästa för att övertyga Solskjaer om att han borde spela i Gdansk. Väl på planen måste man leverera och spelar du bra får du också fortsatt förtroende.

Övriga reaktioner

Res med oss till Manchester!