Klassläraren Solskjaer; Dyrbart sponsoravhopp; Rekord i att studsa tillbaka

Manchester United spelar i Champions League säsongen 2021/22. Det stod definitivt klart på söndagskvällen. Ole Gunnar Solskjaer var en lättad man efter ännu en vändning men märkbart oroad över Harry Maguires skada.

Manchester United kommer att ta plats i den europeiska toppfotbollens finaste salonger även säsongen 2021/22. Segern mot Aston Villa och West Hams förlust mot Everton gör att United inte kan halka ner till femteplatsen längre. Ole Gunnar Solskjaer var nöjd med ännu en vändning (mer om det längre ner) men också aningen bekymrad över den skada Harry Maguire ådrog sig i andra halvlek. Managern fortsatte också att, mellan raderna, kritisera det spelschema United har framför sig. Rotation kommer det att bli, och fokus ligger helt klart på att slå Liverpool på torsdag. Det betyder av allt att döma att det är imorgon tisdag som bänken luftas.

Solskjaers presskonferens

  • Andra raka topp 4-placeringen är ett resultat av att spelarna blir bättre, lär sig hur de ska spela under Solskjaer och känner att de kan. På en arena utan publik hör man hur spelarna kommunicerar och stöttar varandra. Konkurrensen mellan spelarna gör också att man höjer sig.
  • Harry Maguire är förhoppningsvis med när det spelas Europa League-final i Gdansk. Solskjaer visste direkt efter matchen inte hur illa skadad lagkaptenen var och menade att det kan handla om dagar lika bra som veckor. Troligen handlar det om en vristskada efter att Maguire fått spelaren över sig.
  • Maguire har varit briljant, vilket hans spelade minuter visar. Mittbackens fysik är väldigt bra, vilket gör att han kan spela mycket. Solskjaer utlovar mer info på tisdag kring lagkaptenen.
  • Det ter sig väldigt osannolikt att City inte skulle skrapa ihop de poäng de behöver för att vinna titeln. United har två svåra matcher på tisdag och torsdag och kan inte göra annat än fokusera på det egna jobbet.
  • Att spela samma spelare tisdag, torsdag och söndag är att kräva för mycket av spelarna. Det är en omöjlighet att spela exakt samma spelare med tanke på att en match klämdes in på torsdag, skaderisken är helt enkelt för stor.
  • Solskjaer ser sig som en lärare i ett klassrum de kommande veckorna. United kommer inte att spendera mycket tid på Carringtons gräs. Istället kommer man att fokusera på återhämtningen och fysteamet lär få jobba hårt. På tisdag eftermiddag sätter sig tränarna ner för att se över vilka som spelar. Solskjaer har en bild nu, men den kan ha ändrat tills dess.
  • Ibland kan en spelare som ratats vara spelaren som avgör en final. Solskjaer ser inga problem med att ställa över Marcus Rashford, Bruno Fernandes eller Paul Pogba inför Europa League-finalen.

Höjdpunkter

Sponsor hoppar av

Fansens protester mot familjen Glazers ägarskap börjar synas på flera håll. The Hut Group, eller egentligen varumärket Myprotein (som ägs av The Hut Group) skulle pryda Manchester Uniteds träningsställ från och med hösten. Dealen, som skulle ersätta den AON har med United, sägs ha varit värd 200 miljoner pund över 10 år. Nu tenderar dock THG ha dragit sig tillbaka som ett resultat av protesterna mot Uniteds ägare. Orsaken ska, enligt The Guardian, vara att man är rädd för att varumärket ska få negativ publicitet. Hur United ska lyckas sy ihop ett nytt, lukrativt, avtal med så kort tid kvar till säsongsstarten 2021/22 är oklart. Det man kan konstatera är dock att det knappast är sista gången fansens protester ger svallvågor av det här slaget.

Förhöjd säkerhet kring Old Trafford

Manchester United förbereder sig på eventuella, nya, protester kring Old Trafford inför veckans hemmamatcher. På annat sätt kan man inte tolka arbetet som pågår utanför arenan som bäst.

Topp 4-placeringen klar, rekord i vändningar

Som nämndes i samband med att Solskjaer summerade matchen så är United alltså klart för spel i Champions League säsongen 2021/22 efter gårdagen. Det är första gången sedan Sir Alex Fergusons tid som man tar en topp 4-placering två säsonger i rad.

Samtidigt konstaterar vi att United slagit ligarekord i antalet vändningar. United har släppt in första målet men ändå vunnit tio gånger denna säsong. Hur smickrande rekordet är får sägas vara aningen oklart.

West Bromwich åker ur

En 3-1-förlust mot Arsenal beseglade West Bromwich Albions Premier League-öde denna gång. Två av tre lag är nu klara för nedflyttning. Fulham har en fortsatt matematisk chans att klara sig kvar men måste då gå rent i fyra raka matcher, börjandes från den mot Burnley ikväll.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS