Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer inför Liverpool; Turpin dömer finalen; FA-cupfinal i december

Onsdagen avrundas med ett matigt nyhetssvep där vi bland annat avhandlar Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför morgondagens möte med Liverpool. Därtill rapporterar vi om att Wolverhampton släpper in 4500 åskådare i den sista omgången, att damernas FA-cupfinal spelas i december och att en grodätare dömer Europa League-finalen.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer höll, som brukligt numera, en tudelad presskonferens efter förlusten mot Leicester. Den första delen handlade om 1-2-nederlaget medan den andra behandlade mötet med Liverpool. Vad som sades? Det sammanfattas här.

  • Harry Maguire har ingen fraktur, utan en ligamentskada. Det gör att han kanske kan spela mot Villarreal i Europa League-finalen. Solskjaer betecknade skadan som ”tillräckligt allvarlig” och lät i ärlighetens namn inte jättepositiv kring kaptenens vara eller icke vara.
  • Precis som fallet är med alla spelare ser United till Maguires hälsa på såväl kort som lång sikt. Är Maguire i skick för att spela spelar han.
  • Solskjaer kommer att göra ändringar till mötet med Liverpool. Flera av spelarna som spelade mot Leicester gjorde det dock bra och är med i diskussionen. United vill bygga momentum inför Europa League-finalen och sluta tvåa i ligan.
  • Edinson Cavani har de senaste månaderna visat vad United kan förvänta sig av honom under säsongsavslutningen och nästa säsong. Cavani kommer att komma in i nästa säsong mer redo än han gjorde inför den pågående. Sju månader av skadeuppehåll och en utebliven försäsong ställde till det.
  • Solskjaer bryr sig inte om vad Jurgen Klopp och Liverpools fans tycker om hans laguttagningar. Solskjaers jobb är att leda Manchester United och stå till svars inför de egna fansen.

Klopp om matchschemat

Imorgon möter Manchester United, som sagt, Liverpool hemma på Old Trafford. Matchen sköts som bekant upp och trycktes in i ett redan späckat spelschema för Uniteds del. Under onsdagen höll Jurgen Klopp presskonferens inför matchen, och han försvarade bland annat Ole Gunnar Solskjaers laguttagning mot Leicester. Liverpoolbasen menade att han hade gjort likadant själv och att spelschemat är ”kriminellt”.

Publik på Molineux

Omgång 37 och 38 är omgångarna då fansen åter ska välkomnas till de engelska ligaarenorna. Manchester United avslutar säsongen med bortamöte med Wolverhampton. Till den matchen kommer hemmalaget att släppa totalt 4500 biljetter till säsongskortsinnehavare.

Turpin dömer Europa League-finalen

Det blir fransmannen Clement Turpin som får äran att döma Europa League-finalen mellan Manchester United och Villarreal i Gdansk den 26 maj. Turpin, som fyller 39 år den 16 maj, har varit FIFA-domare sedan år 2010 och har tillhört UEFA:s elitgrupp sedan år 2012. Han har dömt United två gånger tidigare. I februari 2018 hade Turpin ansvar för mötet med Sevilla i Champions League (0-0) och så sent som i augusti ifjol dömde han Europa League-kvartsfinalen mot FC Köpenhamn, en match som United vann med 1-0.

I samma veva konstaterar via att spanjoren Antonio Mateu Lahoz dömer Champions League-finalen.

Damernas FA-cup i mål i december

Manchester Uniteds damer har en match kvar denna säsong, FA-cupmötet med Leicester. Skulle United krångla sig så långt som till final så spelas den den 5 december. Turneringen säsongen 2020/21 sköts upp på grund av pandemin och FA meddelar nu att såväl kvartsfinaler, semifinaler som final spelas under hösten.

Årets spelare

Säsongsavslutning betyder att allehanda priser och utmärkelser ska hitta sina ägare. Ett av priserna är förstås årets spelare. United har nu öppnat omröstningen som håller på till och med söndag.

Juniorerna serietvåa

Juniorligan är slutspelad och Manchester United slutar, efter en svag säsongsavslutning, tvåa. United hade seriesegern på gaffeln men fick precis som i Premier League se sig besegrade av grannen i ljusblått.

Gripande efter påstådd polismisshandel

En påstådd polismisshandel ska ha ägt rum i anslutning till protesterna mot ägarfamiljen Glazer inför mötet med Liverpool förra söndagen. Nu meddelar polisen att man gripit och frihetsberövat en person misstänkt för misshandeln. Polisen som ska ha misshandlats ska fortsättningsvis vårdas för sina skador.

Real, Barcelona och Juventus utesluts?

Till sist en nyhet som anknyter till turerna kring fiaskosatsningen Super League. Kvar i turneringen är Real Madrid, Barcelona och Juventus. De tre klubbarna verkar fortsatt hysa förhoppningar om att turneringen ska bli av och har formellt inte ”hoppat av”. Gör de inte det så utesluts man, enligt SkySports, ur Champions League i två säsonger.