Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Fulham

Imorgon spelar Manchester United sin sista match på Old Trafford för säsongen när Fulham kommer på besök, och vad passar väl inte bättre än att göra det inför publik? Efter två raka hemmaförluster får vi hoppas att de supportrar som är på plats kan stötta laget till seger.

Manchester United

Det har varit en tung vecka som passerat för United sett till resultaten. En, visserligen, B-betonad elva klarade inte att stå emot Leicester och för en någorlunda uppvilad förstaelva blev Liverpool för svårt.

Mot Leicester roterades det som sagt kraftigt och bland annat fick vi se två Premier League-debuter för Anthony Elanga och Amad. På förhand var ett nederlag därmed inte otänkbart.

Mot Liverpool var däremot scenariot annorlunda. Matchen hade föranletts av protester utanför Old Trafford, precis som när första mötet skulle spelats, men i torsdags var säkerhetspådraget betydligt större och matchen kunde därmed genomföras.

Men själva matchen var inget att minnas. United inledde förvisso bra och tog ledningen men gästerna hittade därefter in med tre bollar efter att försvaret läckt som ett såll. Marcus Rashford skänkte hopp med sitt 3-2-mål men det räckte ingenvart då Liverpool precis innan klockan tickat upp mot 90 kontrade in 4-2.

Därmed dags att studsa tillbaka och avsluta säsongen på ett snyggt sätt imorgon kväll. För, det ska sägas att det inte direkt är någon bergsbestigning till uppgift som väntar. Det är nämligen ett redan avsågat Fulham som som reser upp till Manchester. Att dessutom uppemot 10 000 personer kommer infinna sig på Old Traffords läktare bör vara motivation nog för vinna matchen och säkra andraplatsen i ligan.

Vilket manskap kan då tänkas få Ole Gunnar Solskjaers förtroende? Ja, rimligtvis bör vi hitta Dean Henderson mellan stolparna, trots fyra insläppta senast och en ganska rejäl tabbe. Min känsla är att Henderson ges de avslutande matcherna i ligan, medan David De Gea står i Europa League-finalen.

Det mest noterbara i backlinjen är fortsatt att Harry Maguire är indisponibel på grund av sin fotskada han ådrog sig mot Liverpool. Solskjaer var emellertid positiv och hoppas ha sin kapten tillbaka mot Villareal, samtidigt som norrmannen var tydlig med att man inte kommer stressa fram något. Således kan vi kan nog utgå från att Maguire inte spelar mer ligafotboll den här säsongen.

Gissningsvis bildar Eric Bailly och Victor Lindelöf återigen mittbackspar, flankerade av Aaron Wan-Bissaka och Luke Shaw.

Framför backlinjen imponerade vare sig Fred eller Scott McTominay senast. En av dessa (helst båda) bör rimligen få lämna plats åt Nemanja Matic, som nog får sägas var Uniteds bäste spelare mot Leicester. Med ett förmodat lägre tempo imorgon och Uniteds förmodade bollinnehav känns serben som ett vettigt alternativ som en av två sittande mittfältare. Kanske vore det läge att ge Donny van de Beek en start igen?

Längst fram i banan räknar jag med att Solskjaer kommer mönstra bästa möjliga offensiva kvartett. Och vilka ingår då i den? Bruno Fernandes är givetvis det första namnet som nedtecknas följt av Mason Greenwood och Edinson Cavani. Vem som tar den sista platsen av Paul Pogba och Marcus Rashford, där får helt enkelt Solskjaer övertyga oss.

Möjlig startelva:

Fulham

Återigen gör Fulham det som blivit lite av deras signum i modern tid, det vill säga att man går upp, åker ur, går upp, och åker ur.

Förra måndagen stod det nämligen klart att den klassiska Londonklubben åker ner i The Championship och får nu börja resan tillbaka till finrummet än en gång. Burnley stod för motståndet den gången hemma på Craven Cottage och slutresultatet skrevs till 0-2.

Det har varit ett Fulham som blandat och gett under säsongen på så vis att man i inledningen hade det tufft och framför allt läckte bakåt. Det skulle dock Scott Parker få hyfsad ordning på fram mot senhösten och vintern, då man bland annat knep poäng från Liverpool och Tottenham samt besegrade Leicester på bortaplan.

Men i längden är det så klart inte hållbart att (till dags dato) inkasserat näst flest förluster samt flest oavgjorda resultat. Det kan bara sluta på ett sätt då, så till vida att det inte finns flera lag som är sämre. Just nu är det bara West Bromwich Albion och Sheffield United som är sämre.

Hur ska då Fulham motivera sig för morgondagens match? Tja, det faktum att man möter stora, stygga Manchester United på bortaplan brukar ge bränsle åt de flesta lagen. Vidare ska det sägas att man inte hade klappat igen totalt i senaste ligamatchen mot Southampton. Det blev visserligen förlust med 3-1 men i några av de statistiska avseendena, såsom bollinnehav och passningsprocent, var det fördel Fulham. Problemet är att ineffektivitet brukar vara synonymt med bottengäng.

Vad gäller spelarmaterialet finns det i princip full styrka att tillgå. Lagkaptenen Tom Cairney och Terence Kongolo är de enda som dras med skador men i övrigt kan alltså Parker välja och vraka ganska fritt.

I senaste matchen fick exempelvis spelare som Joe Bryan (kanske minns ni att det var han som sköt upp Fulham till Premier League?) och Josh Onomah, som fått relativt sparsamt med speltid under säsongen. Parker sade på presskonferensen inför matchen att det nu finns läge att börja titta mot nästa säsong och därmed inventera truppen de sista omgångarna.

Möjlig startelva:

Historik

Historiskt sett är Fulham en riktig slagpåse när man ställts mot Manchester United. Genom historien har United vunnit 54 möten mot Fulhams 14. Senast man möttes var i januari på Craven Cottage. Då vann United med 2-1 efter ett mycket vackert mål av Paul Pogba bland annat.

Visste ni att…

  • United slog 81 (!) inlägg när lagen möttes säsongen 2013/14?
  • Morgondagens match är den första med publik på Old Trafford på över 14 månader?

Matchinformation

Manchester United
Fulham
Turnering: Premier League, omgång 37
Tid: Tisdagen den 18 maj 2021, 19.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Lee Mason
Teve: V Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Jones (knä, inget datum)
  • Maguire (fot, ev. 26 maj)
  • Martial (knä, ev. 26 maj)
Tveksamma:

  • James (oklart)
FORM
O25/4LeedsBPL0-0
V29/4RomaHEL6-2
F6/5RomaBEL2-3
V9/5Aston VillaBPL3-1
F11/5LeicesterHPL1-2
F13/5LiverpoolHPL2-4

Fulham

Skador och avstängningar:

  • Cairney (knä, ev. 23 maj)
  • Kongolo (knä, inget datum)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F4/4Aston VillaBPL1-3
F9/4WolvesHPL0-1
O18/4ArsenalBPL1-1
F1/5ChelseaBPL0-2
F10/5BurnleyHPL0-2
F15/5SouthamptonBPL1-3

United mot Fulham

Totalt:8552-19-14172-92
Hemma:4033-5-291-32
Premier League:2921-5-367-30
SENASTE MÖTENA
O2014-02-09HPL2-2
V2018-12-08HPL4-1
V2019-02-09BPL3-0
V2021-01-20BPL2-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2012-08-25HPL3-2
V2013-01-26HFA4-1
O2014-02-09HPL2-2
V2018-12-08HPL4-1