Solskjaers presskonferens; James och Martial på väg tillbaka; Transferrykten

Måndagens nyhetssvep är här och vi inleder med vad som sades under dagens presskonferens. Utöver det blir det en del transferrykten kring bland annat Raphael Varane och Jadon Sancho. Dessutom står Gary Neville och Gary Lineker i rampljuset efter att de lanserat en begäran där de efterlyser en oberoende tillsynsmyndighet efter ESL-fiaskot.

Men, vi inleder som sagt med vad som i korthet sades under tränarens presskonferens.

Solskjaers presskonferens

  • Aldrig bra när en klubb inte står enad, fansen och klubben(Pratar om protesterna). Men vi har väntat en lång tid på att få välkomna fansen tillbaka till Old Trafford och förhoppningsvis kan vi ge fansen något att njuta av imorgon.
  • Den senaste veckan var tuff för spelarna så de fick ledigt på fredag och lördag. De var tillbaka pigga och taggade idag och nu ser de fram emot slutet av säsongen. Vi ser fram emot att få spela inför fansen igen.
  • Senast fansen var på plats på Old Trafford var mot city förra året och det var den bästa stämningen jag upplevt på Old Trafford under en ligamatch. Så förhoppningsvis blir matchen imorgon en positiv upplevelse det också.
  • Det är ingen bedrift att komma tvåa i Premier League men vi har tagit steg som ett lag. Vi är dock inte där vi vill vara men vi har tagit steg i rätt riktning.
  • Är väldigt nöjd med spelarnas prestationer under säsongen men nu vill vi ta nästa steg.
  • Vill använda de två sista ligamatcherna för att bygga momentum och självförtroende. Vi har förlorat de två senaste matcherna på Old Trafford så nu vill vi avsluta med två bra resultat och prestationer.
  • Protesterna inför Liverpool-matchen påverkade så klart spelarna, vi är bara människor. Men jag vill inte använda det som ursäkt för att vi förlorat två matcher. Men det är klart att de blev påverkade.
  • Spelarna måste visa under de två sista matcherna att de vill vara en del av det lag som startar finalen nästa lördag. Oavsett vilka som spelar måste de visa energi, självförtroende och vilja.
  • Daniel James och Anthony Martial är tillbaka i träning vilket är en stor boost för oss. Kanske kan vara aktuella mot Fulham men inte från start.
  • Jag har pratat med Juan Mata om hans framtid i klubben och vi kommer att prata snart igen. Han har inte spelat så mycket som han velat men han är ansvarig för sin framtid i klubben. Jättesvårt att lämna bra spelare och bra personer ute från laget. Nu handlar det om vad han vill ta för steg i sin karriär.

Här hittar ni allt som den norske tränaren sade under presskonferensen.

Neville och Lineker efterlyser en oberoende tillsynsmyndighet

Efter försöket att starta en Europeisk Superliga (ESL) har främst Gary Neville varit högljudd i sina protester och varit tydlig om vad han tycker om projektet.

Tillsammans med Gary Lineker lanserar de en skriftlig begäran där de efterlyser en oberoende tillsynsmyndighet för att i framtiden förhindra att något liknande inträffar i framtiden.

I nuläget har redan 69 000 skrivit på den skriftliga begäran. När den når 100 000 underskrifter tas den upp till debatt i det engelska parlamentet.

Det senaste kring Dortmund-duon

Erling Braut Haaland och Jadon Sancho ryktas ständigt ifrån Borussia Dortmund. Efter att de igår blev klara för nästa säsongs Champions League kommer nu Fabrizio Romano med en uppdatering kring duon.

Den norske anfallaren verkar stanna i klubben även nästa säsong. För Sancho ser det dock annorlunda ut. Om de får in ett bra bud är det troligt att han tillåts lämna klubben.

Som vi rapporterat om tidigare har flera tyska tidningar skrivit att United är favoriter att värva engelsmannen och att hans föredragna destination är Manchester United.

Real Madrid öppna för att sälja Varane?

Den franske mittbacken har i sommar ett år kvar på kontraktet och i nuläget verkar enligt den spanska tidningen AS en kontraktsförlängning vara långt bort.

Förra veckan rapporterades det om att United lagt ett bud på 40 miljoner pund på Varane. Nu uppger AS att Real Madrid kommer att kräva mer för att släppa honom.

Enligt uppgifterna kommer den spanska storklubben att kräva minst 50 miljoner pund, men om de får ett bud som motsvarar förväntningarna är de öppna för att sälja honom.

Cristian Romero och Sven Botman

Båda mittbackarna är enligt Fabrizio Romano på Uniteds radar men ingen av de är förstavalet.

Cristian Romero förväntas köpas loss av Atalanta från Juventus i sommar och Lilles Sven Botman är på flera storklubbars radar inför sommarens transferfönster.

Rysk supertalang på Barças radar?

Den ryska jättetalangen Sergey Pinyaev som har provtränat med Manchester United vid två tillfällen kopplas nu även ihop med Barcelona.

Enligt journalisten Albert Rogé på den spanska tidningen SPORT vill den spanska storklubben köpa loss Pinyaev från Chertanovo Moskva i sommar.

16-årige Pinyaev har trots sin unga ålder redan hunnit att spela 31 tävlingsmatcher för Chertanovo Moskva som spelar i den ryska andradivisionen.

United uppges också fortfarande vara intresserade av att knyta till sig Pinyaev.

Publikinformation inför Fulham-matchen

10 000 fans är imorgon välkomna tillbaka till Old Trafford. Därför släpper nu Manchester United information till de lyckliga som fått biljetter till matchen.

U-sväng kring de avstängda fotograferna

Förra veckan beslutade United att förbjuda Thomson Reuters och Agence France Presse (AFP) från att skicka fotografer till Old Trafford efter protesterna inför Liverpool-matchen.

Men nu häver United avstängningen och medger att de begick ett misstag i hur de hanterade ärendet.

Cavani – månadens spelare i april

Vilket de flesta redan visste. Men vad är bättre än att avsluta dagens nyhetssvep med en bild på anfallaren poserandes med trofén?


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS