Kryddat kontrakt för Varane; Danny Ings ett anfallsalternativ; Shaw mäklar fred

Newcastle United v Manchester United - Premier League

Raphael Varane, Jane Ross, Dean Henderson, Nuno Mendes och Danny Ings. Den brokiga skaran spelare ingår i dagens nyhetssvep där vi också noterar att Luke Shaw ska försöka mäkla fred och att Roy Keane tas upp i ett hyfsat celebert sällskap. 

Real frestar Varane?

Det är något speciellt med mittbackar hemmahörande i Real Madrid med utgående kontrakt. När det börjar närma sig kontraktsslut eller förhandlingar kopplas de, som av en händelse, ofta ihop med Manchester United. Raphael Varane har i och för sig kopplats ihop tidigare med United, men med ett kontrakt som löper ut sommaren 2022 har frågan om hans framtid nu aktualiserats. Real Madrid sägs, enligt den inte alltid så pålitlige Duncan Castles, kunna tänka sig ge Varane 7 miljoner euro i årslön, till skillnad från de 6 miljoner han tjänar nu. Varane ska enligt Castles ha sagt att han vill ”ha tid för att överväga sina alternativ”.

SportVitness, som hänvisar till bland andra Marca, menar att veckan som kommer blir en vecka då flera spelare kommer att ta farväl av Real Madrid. Varane nämns som en av spelarna och prislappen Real ska ha satt ska landa på som mest 70 miljoner.

Toppklubbar tittar på Henderson?

Det fanns en tid då det SkySports skrev betecknades som hett och ofta också trovärdigt stoff. Nu är det lite mer si som så med den saken, något dagens nyhet kring Dean Hendersons vara eller icke vara i Manchester United kanske bekräftar. SkySports menar att Henderson ser sig om efter en toppklubb i Europa om han inte blir Uniteds uttalade etta. Det SkySports bygger sin story på är det faktum att David de Gea fick före Henderson mot Fulham igår och Solskjaers svävande svar kring vem som kan tänkas vakta målet mot Villarreal. Det mer sannolika får väl ändå sägas vara att det är De Gea som är närmast att lämna, något speltiden i ligan i vår signalerat.

Mendes och Ings på radarn?

Skulle Manchester United inte ro hem Raphael Varane-affären kan det finnas alternativ i Portugal. SportVitness, som denna gång refererar till portugisiska källor, menar att Miguel Pinho befinner sig i Manchester för att förhandla fram ett nytt kontrakt för Bruno Fernandes räkning. Pinho representerar också mittbacken Nuno Mendes som för närvarande tillhör Sporting Lisabon. Spelaren ska kosta 70 miljoner där dryga 40 ska betalas i pengar och resten i form av spelarlån och bonusar.

En annan spelare som ska intressera United ska enligt Telegraph vara Southamptons Danny Ings. 28-åringen har ett år kvar på sitt kontrakt och då Solskjaer uttryckt att man kan tänkas se sig om efter en anfallare trots Edinson Cavanis kontraktsförlängning slår tidningen på trumman. United ska ha ”hört sig för” om Ings tjänster, men mer än så finns inte att tillgå i nyhetsväg.

 

Ross över Atlanten?

Casey Stoney har gjort sin sista match som manager för Manchester United. Nu menar SportVitness, som rapporterar till italienska källor, att anfallaren Jane Ross kan ha gjort det samma. Efter två år i klubben ska Ross nu vilja pröva på fotbollslivet ”på andra sidan Atlanten”.

Luke och halsduken

Under gårdagens möte med Fulham fick Luke Shaw en gröngul halsduk kastad mot sig. Supportern som kastade halsduken avvisades av vakter på arenan och ska, enligt uppgifter på Twitter, stå inför en längre avstängning. Supportern skulle också missa finalen i Gdansk, något som Shaw själv nu gått ut och meddelat att han ska försöka ordna.

Keane i Hall of fame

Det börjar, kanske, snart gå troll i allehanda utmärkelser, topplistor och nomineringar till sällskap som klassas som ”de bästa någonsin”. Det oaktat noterat vi idag att en gammal lagkapten i Manchester United tar plats i Premier Leagues Hall of fame. Vi talar förstås om Roy Keane.