Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Wolverhampton Wanderers – Manchester United (Alla på en gång)

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds sista Premier League-match för säsongen, när man besöker Wolverhampton. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2021/05/23 19:10

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 1-2 (1-2)

Premier League, omgång 38 • 2021-05-23, 17.00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • domare: Mike Dean

 

0-1 (13) Anthony Elanga (James)

1-1 (39) Semedo (Silva)

1-2 (45+4) Juan Mata (straff)

 

Manchester United

Henderson; Williams, Bailly, Tuanzebe, Telles; Van de Beek, Matic; Elanga, Mata (Hannibal 82), James (Fish 90+5); Amad (Shoretire 82)

Avbytare: Grant, Lindelöf, Wan-Bissaka, McTominay, Rashford, Greenwood

Wolverhampton Wanderers

Patricio; Semedo, Boly, Coady, Saiss, Ait-Nouri (Marcal 82); Dendoncker (Gibbs-White 60), Neves; Moutinho; Adama (José 27), Silva

Avbytare: Ruddy, Søndergaard, Hoever, Vitinha, Kilman

Updated: 2021/05/23 19:02
 • 0
 • Share


2021/05/23 19:10
Tack för idag

Matchdagsbloggen avslutar vi här. Snackisar och betyg är på väg,

Tack för idag!

 • 1
 • Share

Matchen är över, och Manchester United lyckas för första gången någonsin gå obesegrade på bortaplan genom en hel ligasäsong. Matchen idag slutar 2-1, efter målen i den första halvleken.

 • 1
 • Share


2021/05/23 18:56
Fish debuterar

Will Fish byts in för Daniel James i den 95:e minuten. Välkommen till Uniteds A-lag, Mr Fish.

 • 0
 • Share


2021/05/23 18:46
Leicester har tappat

Leicester lyckas på eget bevåg spela bort sig från Champions League. 2-3 med bara några minuter kvar gör att Chelsea trots underläge i sin match med störst sannolikhet kan andas ut.

 • 0
 • Share

Med åtta minuter kvar byter Ole Gunnar Solskjaer, och vi får se Hannibal Mejbri i Uniteds a-lagströja för första gången. Även Shola Shoretire kommer in.

Ut går Juan Mata och Amad.

 • 0
 • Share


2021/05/23 18:07
Andra igång

De sista 45 minuterna för ligasäsongen har startat.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:51
Halvtid

50 minuter fick vi, men nu är det halvtid, och United leder alltså med 2-1. Elanga och Mata målskyttar, och från Wolves sida är det mest gnäll, filmningar och allmänt veka spelare som ligger ner.

 • 0
 • Share

Med en underbar frisyr sätter Juan Mata bollen till 2-1 fyra minuter in på stopptiden.

 • 0
 • Share

Japp, som brukligt måste VAR rätta Mike Dean, och United har straff långt in på stopptid.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:47
United bör få straff

Van de Beek stämplas i straffområdet. Mike Dean tar inte straffen direkt, men lär rättas av VAR.

 • 0
 • Share

39 minuter spelat. Nelson Semedo målskytt.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:27
Tidigt byte Wolves

I den 27:e minuten redan, då Adam Traoré gått sönder. Willian José ersätter.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:19
Leicester leder

Vi nås också av rapporter att Leicester tagit ledningen. Hur svarar Chelsea på det? (Ja, jag räknar som sagt Liverpool som klara redan, de kommer inte inte vinna idag.)

 • 0
 • Share

Daniel James spelas fri på vänsterkanten, och slår ett orimligt fint inlägg med vänsterfoten. Amad ligger på första stolpen, vilket gör att Rui Patricio inte kan komma ut och plocka bollen, och först i mitten är Elanga som med en klockren nick sätter bollen i mål. Oerhört fint.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:13
Elanga 1-0!

Anthony Elanga ger United ledningen med 1-0 i den 13:e minuten.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:08
Elanga med chans

I den åttonde minuten kommer den första riktiga chansen i matchen, då Anthony Elanga gör sig fri mitt i straffområdet, men skottet går både snett och högt.

 • 0
 • Share


2021/05/23 17:01
Vi är igång

Wolves har rullat igång matchen, och vi ser att det verkar vara Amad längst fram med Elanga till höger och James till vänster. Det kan ju dock så klart ändras under matchens gång, men det är så det startas i alla fall.

 • 0
 • Share


2021/05/23 16:53
Det närmar sig

Det är fem minuter kvar till elvan, och jag vill ta up en viktig sak som engelsk fotboll gör sämre än de andra stora ligorna. I Spanien, där valde man att ha säsongsavslutningen igår, då ett av deras lag spelar Europa League-final igår. Det skulle aldrig hända i England, där är tv-pengarna värda mer än spelarnas hälsa och lagens framgång. Han sa också att det är anledningen till den kraftiga rotationen idag, hade man spelat igår får vi anta att laget sett annorlunda ut.

 • 0
 • Share


2021/05/23 16:14
Tankar om elvan

Ja den läckta elvan var alltså inget att lita på. Var den kom ifrån är oklart, men personen är uppenbarligen ingen att lita på.

Exakt hur den elva som presenterades kommer formeras framåt får vi avvakta och se, men på förhand gissar jag så här.

Henderson

Williams – Bailly – Tuanzebe – Telles

Van de Beek – Matic

Amad – Mata – James

Elanga

Om der verkligen blir Elanga längst fram är ju långt ifrån säkert, men Solskjaer har satt ut en elva utan naturlig anfallare så det blir lite att gissa. De två troligaste alternativen är så klart att antingen Amad går upp, eller att Daniel James (som något oväntat är med) gör det. Med en märklig rockad skulle Mata kunna spela bredvid Matic, nån av de tre nämnda spela tia och Van de Beek gå längst fram. Men nej, det hade förvånat mig.

Henderson i mål är inga konstigheter, att ytterbackarna roteras är lika naturligt det och att Lindelöf inte får spela var ju förväntat. Den av Bailly och Tuanzebe som gör det bäst idag lär ligga bra till inför onsdag.

Det mest anmärkningsvärda är väl dock bänken, varifrån Will Fish och Hannibal kan få göra debut. Men mer notervärt är att David de Gea, Luke Shaw, Fred, Bruno Ferandes och Edinson Cavani vilas helt. Framförallt Bruno trodde jag ändå skulle få sitta där, men nej, nu vågar Solskjaer till slut vila portugisen helt. Då vet vi att han slutar på 18 mål i Premier League den här säsongen, vilket gör att han lär sluta på den tredjeplats i skytteligan han har nu, eller fyra. Längre ner bör han inte sjunka.

Updated: 2021/05/23 16:14
 • 0
 • Share


2021/05/23 16:01
Hemmalaget

Nuno Espirito Santos sista elva för Wolverhampton Wanderers, ja den ser ut så här.

Bild

 • 0
 • Share


2021/05/23 16:00
Dagens lag

Då vet vi vilken elva Ole Gunnar Solskjaer har valt för dagen. Den läckta elvan var fel, och ryktena om Phil Jones kraftigt överdrivna. Så här ställer Manchester United upp när man avslutar Premier League.

 • 0
 • Share


2021/05/23 15:30
Min elva

Om vi jämför med den läckta elvan så hade jag inte valt en så roterad elva. Inte så långt därifrån, men ändå lite mer ordinarie faktiskt. Min elva hade varit denna, och nedanför går jag igenom varför.

Henderson

Williams – Lindelöf – Tuanzebe – Shaw

Hannibal – Matic

Amad – VDB – Elanga

Greenwood

Vi börjar bakifrån, då jag hade gått för Henderson, med Lindelöf och Tuanzebe framför honom. Detta för att det verkar som att Ole kommer spela Lindelöf och Tuanzebe i finalen (såvida inte Maguire kommer tillbaka, och det hinner han troligen inte), och dessa herrar har inte spelat så mycket tillsammans. Jag skulle därför värdera att de får spela ihop som mittbackar, och eftersom jag anser att Henderson är vår bästa målvakt så skall han spela på onsdag, och därmed också idag.

Lindelöf – Wan-Bissaka har spelat så mycket tillsammans att en match varken kommer göra till eller från, så till höger kan Williams spela. Däremot har Tuanzebe och Shaw inte spelat så ofta ihop, därför hade jag valt Shaw som vänsterback istället för Telles. Om Ole tycker att Lindelöf och Bailly skall spela ihop på onsdag, ja då tycker jag de två bör spela ihop idag med. Då tendererar Lindelöf att gå över till vänstermittbacksposition, med Bailly till höger om sig. Då skulle jag vilja se Wan-Bissaka till höger, så de två får en match till att lära känna varandra.

Centralt på mittfältet, vi räknar här in nummer 10-positionen, ser jag hellre Matic i en defensiv roll, med antingen VDB eller Hannibal bredvid sig och den andre i nr 10-rollen.

Framåt är jag dock enig med Solskjaer, att han skall spela de unga. Detta för att jag vet att han inte kommer peta Rashford på onsdag (även om jag tycker han skall göra det, Greenwood är i bättre form), så då kan de tre kidsen få leka ihop.

Om 30 minuter vet vi vilken elva det blir.

 • 0
 • Share


2021/05/23 15:14
Vad United har att spela för

En sak har United faktiskt att spela för idag. Om man undviker förlust är det första gången i klubbens historia som man spelar en hel ligasäsong och går obesegrade på bortaplan. På de förstat 18 ligamatcherna har man elva segrar och sju oavgjorda. Kan detta motivera Unitedspelarna på planen idag?

 • 0
 • Share


2021/05/23 15:06
Tyst, tyst, tyst

Jag vet inte om det bara är jag, men för mig känns det oerhört tyst med allt Unitedrelaterat idag. Visst, United försöker på sina tämligen usla sociala medier, men allt som allt känns det verkligen som en match som ingen bryr sig om.

Jag blev ändå lite mer pepp av den ryktade elvan, då (tyvärr) inte för Phil Jones skull utan för att Amad och Elanga sägs ingå. Jag hade inte haft något emot att få se en hel del Hannibal idag heller, men det kanske är att hoppas på för mycket.

 • 0
 • Share


2021/05/23 13:52
Tidiga lagnyheter

Vi har ingen trupp att rapportera om, däremot har Manchester Evening News för ett tag sedan rapporterat om en läckt elva. Och det är en ganska intressant elva det, som säger en hel del om hur Ole Gunnar Solskjaer ser på dagens match. Så här ser den ut:

Henderson

Williams – Bailly – Jones – Telles

Van de Beek – Matic

Amad – Mata – Elanga

Greenwood

Dean Henderson i mål skulle innebära att Solskjaer troligen satsar på De Gea på onsdag, som den cupmålvakt han är.

Framåt hittar vi roligt nog såväl Amad som Anthony Elanga, men det är ju i backlinjen som det mest intressanta sticker ut, då Jones där alltså på riktigt skall vara Phil Jones. Ni minns kanske honom? Han skulle i så fall göra sin första match för säsongen, alla tävlingar inkluderat. Förra säsongen medverkade han i två ligamatcher, och åtta matcher sammanlagt. Med Bailly bredvid honom skall vi kanske ana Lindelöf/Tuanzebe på onsdag?

Som sagt, detta är bara en läckt elva, ingen vet ännu om den stämmer. Men roligt hade det varit om den stämde.

Updated: 2021/05/23 13:59
 • 0
 • Share


2021/05/23 13:02
Alla på en gång

Premier Leagues sista omgång för säsongen 2020/2021 är här. Alla skall dra igång samtidigt, 17.00 svensk tid, men tyvärr är dagen i princip helt ointressant.

Manchester City har vunnit, United slutar tvåa och bottenstriden är sedan länge avgjord, om så inte i teorin (vilket den som bekant är nu) så har den i praktiken varit avgjord länge och väl.

Det enda av litet intresse som finns är om Chelsea får en sista hicka och tappar poäng borta mot Aston Villa. I så fall kan Leicester, om man lyckas vinna hemma mot Spurs, trots allt ta en Champions League-plats trots allt. Liverpool undrar någon? Inte en chans att de tappar poäng hemma mot ett Crystal Palace utan någonting att spela för.

==

Om vi tittar till vår match, den borta mot Wolves, så känns det på förhand givet med hemmaseger. Unitedspelarna har så klart störst fokus på onsdag, och Wolves spelare vill ge sin tränare en fin avslutning så de i alla fall inte tappar än mer i tabellen. 2-1 till Wolves låter väl inte omöjligt? De går upp till 2-0 efter mindre än en halvtimme, i den andra halvleken reducerar United men något kvitteringsmål kommer man aldrig riktigt vara nära.

Det är i alla fall inställningen jag går in med, så kan Unitedspelarna få chansen att överraska positivt i denna meningslösa match.

 • 0
 • Share