Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolverhampton Wanderers – Manchester United 1-2

Den sista omgången av Premier League säsongen 2020/21 är avslutad och Manchester United såg till att knipa tre poäng borta på Molineux. En viss svensk såg till att sätta United i förarsätet och kanske var det ett avskedsmål vi fick se när en viss spanjor satte straffmålet som skiljde lagen åt den här söndagen.  

Underhållsvärdet när United och Wolverhampton mötts de senaste säsongerna har inte varit förstklassigt precis men idag fick vi se något annat.

United, med en fullt roterad elva, öppnade målskyttet efter knappa kvarten spelad då Anthony Elanga höll sig framme med en stenhård skalle och nickade in Daniel James perfekt slagna inlägg.

Hemmalaget skulle dock kvittera på ett ganska onödigt vis, bland annat efter att Nemanja Matic halkat på mittplan och att bollen sedan studsade Wolves väg inne i straffområdet.

Donny van de Beek fixade i slutskedet av första halvlek fram en straff åt United, som Juan Mata säkert bredsidade in i vad vi får anta var spanjorens avskedsföreställning i klubben.

Andra halvlek bjöd visserligen på intensitet och bra tempo, där de cirka 4000 i publiken så klart gjorde sitt till, men målen uteblev och United kunde hålla undan och stå som segrare. I och med dagens vinst lyckades United med bedriften att undvika nederlag i samtliga bortamatcher den här säsongen.

Något annat som också är värt att notera var att United hade sju spelare som gått genom ungdomsakademin på planen samtidigt. Detta då bland annat Hannibal och William Fish fick debutera, samtidigt som också Shola Shoretire byttes in i slutskedet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6

Varnad. Kunde inget göra på baklängesmålet och tvingades i övrigt inte till jättemånga ingripanden. Oerhört onödig varning för maskning men samtidigt, ska man kosta på sig den är det väl i säsongens sista match man ska göra det.

Brandon Williams: 5

Hade en ganska svettig eftermiddag på högerbacken. Efter att Adama tvingats till byte skiftade Wolves sida att attackera från, vilket satte Williams i hårt arbete. Fick emellanåt bra understöd av Elanga dock och visar åtminstone på bra kämparanda. Offensivt sett duger dock inte engelsmannen kvaliteter till särskilt mycket.

Eric Bailly: 7

Ivorianen stod för en stabil insats i mittförsvaret och visade tydligt att han vill spela Europa League-final på onsdag. Gick några fysiska duster med Willian José men kom oftast vinnande ur de duellerna. Pojkspolingen Fabio Silva hade Bailly inga större bekymmer med. Spelade vårdat matchen igenom.

Axel Tuanzebe: 7

Om Bailly visade att han vill spela på onsdag, då gjorde Tuanzebe detsamma. Var liksom sin mittbackskollega starkare än sina motståndare och spelade också lugnt och behärskat. Fin sekvens dessutom i andra halvlek när 23-åringen blockar dubbla skottförsök från hemmalaget. Lovande insats som säkert ger Ole Gunnar Solskjaer huvudbry till nästa veckas uttagning.

Alex Telles: 6

Hade det kämpigt inledningsvis mot Adama. När denne sedan byttes ut lättade trycket en aning för Telles på vänsterkanten. Skötte sina defensiva åtaganden och svingade som vanligt in ett par fina inlägg. Även i denna matchen blev det dock varken hackat eller malet för brassen och så får nog 28-åringens säsong rent generellt också beskrivas.

Donny van de Beek: 7

Visade upp positiva första 45 minuter med kreativitet och vilja att gå framåt. Ordnade dessutom straffen som innebar återtagen ledning. I andra blev det emellertid mer fokus på försvara för van de Beek och där synliggörs hans brister desto mer. Ser ändå ut att trivas någorlunda med Matic vid sin sida. I sin helhet, en av säsongens bästa insatser av holländaren.

Nemanja Matic: 7

Halkar oturligt vid kvitteringsmålet, vilket kanske hade kunnat hindrats om serben hade hållit sig på fötter. Hänger inte alltid med i tempot men kompenserar det med att ofta placera sig rätt och förutspå situationer. Trygg i passningsspelet och fungerade också bra i länkspelet mellan det sittande mittfältet och frontfyran längst fram.

Amad: 7

Utbytt 82′. Att Amad har något extra i sig är vi nog alla överens om. Har en förmåga att suga åt sig bollen och hålla den klistrad vid fötterna med sin låga tyngdpunkt. Ibland ser det dock ut som att det bokstavligen är klister vid hans fötter. Stundtals alldeles för bollkär och gör det svårt för sig. När 18-åringen i stället värderar situationerna rätt, som vid frispelningen till James, visar han vilken kvalitet det finns i den lilla kroppen.

Juan Mata: 7

Utbytt 82′. 1 mål. Avskedsföreställningen för Mata i United? Ja, det mesta tyder på det. Om det nu var det kan spanjoren blicka tillbaka på den här matchen och konstatera att det blev ett bra avslut. Spelade tia och var spindeln i nätet i Uniteds offensiv. Nyttjade sin lena vänsterfot genom att slå fina passningar och tog sig ofta ur trånga situationer. Krönte insatsen med en säker straff.

Daniel James: 5

Utbytt 90′. 1 assist. Det började bra för walesaren när han slog ett perfekt inlägg med vänsterfoten. Elanga kunde bara tacka och ta emot med huvudet. Därefter var det mest frustrerande att se James spela fotboll. Springer gör han men ofta till ingen nytta. Eller jo, en gång. Amad serverade 23-åringen ett friläge men det sumpades å det grövsta. Baserat på endast den här matchen visade både Amad och Elanga att de bör ligga före James i hierarkien vad avser ytterpositionerna.

Anthony Elanga: 7

1 mål. I ärlighetens namn var ju debuten mot Leicester inget vidare och då var känslan att Elanga inte var riktigt redo. Idag visade 19-åringen upp något helt annat. Svensken höll sig framme med pannan och nickade stenhårt in ledningsmålet för United. Därefter släppte 19-åringen på tyglarna rejält och bara körde på. Kombinerade god teknik med fart men visade framför allt upp bra beslutsfattande. Kroknade allteftersom och fick mindre att jobba med i andra halvlek men verkligen en insats att bära med sig och ett mål att minnas.

Shola Shoretire: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hannibal: n/a

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Gjorde i och med inhoppet debut för Manchester United. Kom in med attityd och bad inte om ursäkt.

William Fish: n/a

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Gjorde i och med inhoppet debut för Manchester United.