Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

van de Beek missar EM; Landslagstränare anställd; Galatasaray ute efter Hannibal

Dagens nyhetssvep innehåller tråkiga nyheter om Donny van de Beek, som kommer att missa EM på grund av skada. Vi har också lite nyheter kring akademin, där det verkar som om man har hittat en ny utvecklingschef. För att avrunda så har vi också lite transfernyheter kring Jadon Sancho och Hannibal Mejbri.

Donny missar EM

Donny van de Beek har lämnat den nederländska truppen och kommer alltså inte att delta i sommarens europamästerskap, och enligt Simon Stone på BBC så rör det sig om en ljumskskada för mittfältaren. Mike Verweij, journalist för den nederländska tidningen De Telegraaf skriver att van de Beek har gått på smärtstillande i flera veckor, och efter att ha pratat med den nederländska landslagsdoktorn Edwin Goedhart bestämde man tillsammans att det var bäst att lämna truppen, då skadan skulle kunna förvärras vid fortsatt spel. Nu kommer han istället att göra sig redo inför den uppkommande säsongen, och förhoppningsvis kan han bevisa för Solskjaer att han är en spelare för framtiden.

Ny utvecklingschef anställd

Englands U17-tränare Justin Cochrane har blivit utsedd till Manchester Uniteds ”Head of Player Development and Coaching”, som man skulle kunna översätta lite löst till utvecklingschef. Cochrane, som har beskrivits som en väldigt lovande tränare kommer antagligen att fylla rollen som tidigare tillhörde Nicky Butt. Enligt trainingground.guru så kommer 39-åringen att jobba specifikt med U17, upp till U23 laget.

Galatasaray intresserade utav Hannibal

Enligt den turkiska tidningen Fotomac så är Galatasaray intresserade av att ta in Hannibal Mejbri på lån under den kommande säsongen. Enligt tidningen så ska Solskjaer också vara öppen till idéen att skicka iväg Mejbri, då han inte kan garanteras reguljär speltid i Manchester United. Vad som händer med Hannibal återstår att se, men att han är i behov av speltid på A-lagsnivå går inte att förneka.

Dagens Sancho

Sancho-sagan fortsätter. Enligt The Times så närmar sig en flytt till Old Trafford för den unga engelsmannen då Dortmund har sänkt sitt pris till ungefär 935 miljoner från 1,2 miljarder som man ville ha förra sommaren. Man skriver också att Sancho själv vill att situationen ska lösas så snabbt som möjligt, vilket dock kan bli svårt med bara sex dagar kvar till Englands första EM-match.