Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: Pogba briljant mot Tyskland och Lindelöf imponerade mot Spanien

Efter en knapp vecka utav årets mästerskap så har ytterligare några fler Manchester United-spelare gjort sina första matcher i respektive landslag. Scott McTominay spelade 90 minuter för Skottland, Victor Lindelöf imponerade mot Spanien, Bruno Fernandes likaså fast mot Ungern, och Paul Pogba briljerade mot Tyskland.

90 minuter för McTominay mot Tjeckien

Det blev ingen drömstart för Scott McTominay och hans Skottland i sin premiärmatch mot Tjeckien. Istället blev det en 0-2 förlust efter två mål från Patrik Schick, som antagligen gjorde mästerskapets mål, efter att ha överlistat David Marshall från halva plan.

Lindelöf imponerade när Sverige kryssade

Det blev 0-0 i vad man skulle kunna kalla en väldigt ensidig match. Sverige mötte ett starkt Spanien som dominerade bollen i egentligen hela matchen, samtidigt som man inte lyckades skapa allt för många chanser. För Sveriges del så spelade man en väldigt solid match defensivt, där en viss Manchester United-spelare stack ut.

Vi pratar såklart om Victor Lindelöf som imponerade på många sätt, både i luften och på marken. Mittbacken fick också ”Star of the Match” från UEFA, vilket man ändå får säga var välförtjänt. Hans klubbkamrat David De Gea fick se matchen från bänken då Unai Simon startade för Spanien.

Seger för Fernandes och Portugal

I den första matchen i ”dödens grupp” tog Portugal sig an Ungern framför en fullsatt Puskas Arena, och även om det satt långt inne så lyckades man vinna matchen med 3-0, vilket inte riktigt symboliserade själva matchbilden.

För våran Portugisiske stjärna Bruno Fernandes så blev det 89 minuters spel innan han ersattes utav Joao Moutinho, och även om det inte blev något mål eller assist för Bruno så spelade han en väldigt viktig roll i Raphael Guerreiros 1-0 mål som kom i den 84:e minuten. De andra två målen kom från en före detta Manchester United-spelare.

Någon som kan gissa vem?

Just det, Cristiano Ronaldo.

Pogba briljant mot Tyskland

I den andra mötet i ”dödens grupp” fick vi se Frankrike ta en väldigt viktig 1-0 seger mot Tyskland där Paul Pogba briljerade på alla sätt och vis. Vi fick se en prestation utav absolut högsta klass där han egentligen gjorde allt rätt. Han visade prov på sin styrka, sin passningsfot, och faktiskt en del defensiva höjdpunkter också.

Mittfältaren spelade också en väldigt stor roll i Frankrikes 1-0 mål, där han med en underbar yttersida hittade Lucas Hernandez, som sedan fick se sitt inlägg gå i mål efter att Mats Hummels skickat bollen in i egen kasse.