Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: James, Pogba och Fernandes bleka men Lindelöf bäste svensk i vinsten mot Slovakien.

Dagens EM-koll inkluderar Victor Lindelöfs mycket stabila insats mot Slovakien, Bruno Fernandes något mer bleka insats för Portugal mot ett starkt Tyskland, Pogbas match mot Ungern samt Daniel James 73 minuter mot Italien tidigare ikväll. 

James kantspel motades

En av centralfigurerna i Wales är Daniel James som med sin snabbhet hotade Turkiet ordentligt senast. Mot Italien var det svårare. Italien stängde ned Wales kantspel helt och imponerar överlag väldigt mycket i årets turnering. Delar av redaktionen har tidigare varnat för Italien som allt mer ser ut som en toppkandidat i årets mästerskap. James gick ut i 74 minuten när Wales spelade med tio man. Italien vann säkert men Wales är med sina fyra poäng vidare till finalspel. Daniel James har inte spelat särskilt mycket under säsongen men har ändå sett ganska pigg ut i landskamperna hittills, spelglädjen och spelhumöret finns där och han blir fortsatt intressant att följa när slutspelet drar igång till helgen. I slutet av matchen fick även Dylan Levitt några få minuter för Wales.

Lindelöf bäste svensk i vinsten mot Slovakien

De flesta experter ger återigen Victor Lindelöf mycket fina betyg efter Sveriges vinst mot Slovakien. Det är såklart inte helt oväntat när Sverige lyckas hålla nollan, men just Lindelöf hyllas särskilt för sin höga och jämna nivå. Även mittbackskollegen Marcus Danielsson har fått bra kritik då han är starkt på huvudet och i sitt positionsspel. Sverige ser relativt starkt ut och slutspel väntar troligen om man inte klappar igenom helt mot Polen på onsdag. Ska vi få möte England ytterligare en gång i finalspel?

Fernandes blek mot starkt Tyskland

Portugal inledde målskyttet mot Tyskland även om det syntes omgående att die Mannschaft skulle ha en bra dag. Efter en fin inledning av Tyskland visade Portugiserna en av deras stora styrkor och kontrade in ledningen efter att Ronaldo rullat in bollen i mer eller mindre öppet mål. Vid målet sågs Fernandes fira och såg harmonisk ut. Därefter var dock lyckan slut och Fernandes var ganska blek i matchen överlag. Han kom inte riktigt till sin rätt bland Portugals övriga stjärnor i denna match. Flera andra vill ha lika mycket boll som Bruno och med Ronaldo i laget är fixstjärnan helt klart en annan. Undertecknad drog till med Fernandes som potentiell EM-kung men den profetian känns i nuläget en bit bort. Mot Frankrike på onsdag gäller det att vända trenden om Bruno Fernandes ska lyckas ta sitt Portugal långt i EM.

 

Paul Pogba utbytt mot Ungern

Paul Pogba hyllades för sin insats senast mot Tyskland och dagens vlogg-gäng i Muss-redaktionen omnämnde honom som Uniteds bäste spelare i EM hittills. I lördagens match mot Ungern chockades dock hela Frankrike av ett piggt Ungern och Pogba fick inte ut lika mycket av sin styrka och fina passningspel. Ungern lyckades knipa en poäng och är fortfarande med i gruppen med en match kvar att spela.  Dock har Ungern ett mycket starkt Tyskland kvar, undertecknad varnade för die Mannschaft inför EM och vinsten över Portugal gör inte den tanken svagare. Det kan bli de klassiska storlagen som gör upp i år, Italien och Tyskland är starka, men allt kan ändras över en natt. Det vet vi alla.

 

För David de Geas del har det inte blivit något spel ännu i EM. Spanien drillar boll men har klart svårt att göra mål, de skulle behöva en Mbappé längst fram, den saken är klar. Det är nog inte dags att räkna ut Spanien ännu dock.

På onsdag ser vi fram emot flera fina matcher och dessförinnan går England in i avgörande matchen mot Tjeckien.