Williams och Tuanzebe kan lånas ut; WSL-premiär i september

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2

Det börjar, eventuellt, röra på sig i Manchester Uniteds backlinje. Brandon Williams och Axel Tuanzebe kan bägge vara på väg ut på lån medan Diogo Dalots framtid även den är oklar. Utöver det rapporterar vi om stort intresse för våra akademispelare, om WSL:s premiärdatum och om en ny utmärkelse för Marcus Rashford.

(Höger)backarnas framtid

Diogo Dalot, som blixtinkallades till den portugisiska EM-truppen, spenderade som bekant säsongen på lån i AC Milan. Någon permanent övergång blev det inte tal om då ingen klausul fanns inskriven i låneavtalet. Simon Stone menar att Dalots framtid kan avgöras i juli-augusti och att Ole Gunnar Solskjaer sägs gilla spelaren. Stone nämner dock också att Dalot kan säljas för att frigöra pengar som behövs i andra affärer.

En som verkar vara på väg ut är Dalots högerbackskollega Brandon Williams. Engelsmannen fick ytterst magert med speltid förra säsongen och uppvaktades då av Southampton. Solskjaer sa nej den gången, men nu menar Stone att det är sannolikt att Williams går på lån.

Och ja. Då vi ändå är inne på försvarsspelares vara eller icke vara. Axel Tuanzebe sägs ligga på för att bli utlånad kommande säsong. Mittbacken vill, förståeligt nog, spela matcher och intresse ska finnas från såväl Premier League-klubbar som klubbar utomlands. Rob Dawson menar att Tuanzebes vara eller icke vara är avgörande för hur hårt United går för en mittbacksvärvning i sommar.

Parry om lån

Då vi ändå är inne på ämnet lån. Från Manchester Uniteds hemsida hämtar vi en intressant intervju med Les Parry som till vardags arbetar inom klubbens akademi. Parry tror på en livlig transfersommar och höst sett till lånemarknaden då klubbarnas ekonomi kommer att tvinga dem att låna spelare framom att köpa dem. Parry nämner också att en av adepterna har 20 intresserade klubbar efter sig inför säsongen, men att inga beslut är fattade varken i det eller i andra fall.

 

WSL-premiär i september

Women Super League, den engelska högstaligan, får premiär fredagen den 3 september. Precis som ifjol inleds seriespelet i början av september och tanken är att man ska gå i mål i maj 2022. Något spelschema finns inte att tillgå än utan detta utlovas ”inom en snar framtid” av FA.

Fyra nya domare

Med Premier League-säsongen mindre än två månader bort presenterar ligan fyra nya domare. Det handlar om kvartetten Jarred Gillett, Michael Salisbury, Tony Harrington och John Brooks där Gillett kanske sticker ut mest. 34-åringen är född i Australien men har hållit till i det engelska seriesystemet sedan säsongen 2019/20. Sedan tidigare stod det klart att Lee Mason lägger av.

Rashford prisad

Marcus Rashford, som under coronapandemin tagit en stor samhällelig roll, fortsätter att prisas och hyllas för sina insatser. Senast i raden av utmärkelser är Pat Tillman Award. Utmärkelsen är uppkallad till minne av NFL-spelaren och soldaten Pat Tillman och ges till en person med koppling till idrott som gjort samhälleliga insatser.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS