Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mittbacksfokus; Cavani kryssade med Uruguay; United med U21-lag i EFL Trophy

Tisdagens svep blir inte det allra matigaste, men som vanligt finns alltid lite transferrykten att plocka upp. Vidare tar vi oss över Atlanten och kikar till hur Edinson Cavani skötte sig med sitt Uruguay sent igår kväll.

Vad gäller cupdeltagandet för Uniteds del konstaterar vi även att ett U21-lag kommer spela i EFL Trophy.

Fokus på Sancho och en mittback

Vi börjar med att slå fast det vi alla nog redan känner till vid det här laget. Nämligen att United jobbar på att få till en deal med Borussia Dortmund om Jadon Sancho.

Men inte nog med det. Fabrizio Romano skriver även att man tittar på mittbacksalternativ under sommaren. Det kommer kanske inte heller som någon större överraskning, men anmärkningsvärt är i alla fall att United uppges visa konkret intresse för att förstärka på mer än en position.

Det ska sägas att samtidigt som Dortmund kräver uppemot en miljard för Sancho, så tycks jakten på en mittback inte heller vara något som blir en särskilt billig historia.

Real Madrids Raphaël Varane finns, enligt Romano, sedan månader tillbaka på Uniteds transferlista samtidigt som den italienske journalisten skriver att United känner till utköpsklausulen för Villarreals mittback Pau Torres, vilken ligger på €65 miljoner.

Cavani gjorde 90 för Uruguay

Samtidigt som EM pågår för fullt, med en rad Unitedspelare som representerar sina länder, har vi även ett Copa América som pågår borta i Sydamerika.

Igår spelade Edinson Cavani med sitt Uruguay mot Chile i den tredje gruppspelsmatchen, en match som slutade 1-1.

För den 34-årige Unitedanfallaren skriver vi in 90 minuter i protokollet utan någon inblandning i Uruguays mål. Det stod i stället chilenaren Arturo Vidal för (självmål).

Det uruguayanska landslaget har fått en mindre bra start på mästerskapet, där man för tillfället står på en inspelad poäng på tre matcher. Argentina toppar gruppen på sju poäng.

U21-lag i EFL Trophy

Simon Stone på BBC rapporterade under dagen att United, tillsammans med 16 andra Premier League-klubbar, kommer registrera ett U21-lag till EFL Trophy, en turnering främst avsedd för lagen under Premier League och The Championship.

Många av de större klubbarna väljer emellertid att delta med ungdomslag, vilket det nu står klart att United kommer göra.

Föregående säsong deltog man också och lottades då bland annat mot Salford City. United åkte sedan ut i första slutspelsomgången mot Accrington Stanley.

Maguire väntas starta för England

Till sist skjuter vi även in att Harry Maguire väntas starta för England i kvällens möte med Tjeckien. Det skulle i sådana fall bli 28-åringens första match sedan han skadade sig mot Aston Villa den 9 maj.