Sancho en gång för alla, nästan…; Amad om sig själv; Uttalet av Shoretire; PL sponsrar hjärtstartare

Nyhetssvepet denna soliga midsommardag innehåller förstås några ord om Jadon Sancho, några ord från Amad Diallo, ett annat övergångsrykte samt lite sidoaspekter som det korrekta uttalet av Shola Shoretires efternamn och att PL sponsrar hjärtstartare runt om i England. 

Sancho en gång för alla, nästan…

Dagsfärskt på fronten om Jadon Sancho är att gapet mellan Man Uniteds bud och Dortmunds krav minskar. Både Fabrizio Romano och David Ornstein twittrar om att affären snart är i hamn. Kan detta månne vara bland de sista inläggen om den offensive yttern innan affären blir officiell. Vi börjar alla bli lite trötta på artiklar om övergången och hoppas att så är fallet.

I den tyska tidningen dw refererar också Michael Da Silva till olika tyska uttalanden om att de tycker det är konstigt att England väljer att ha Sancho på bänken i EM. Uppenbarligen har han gjort ett starkt intryck i Dortmund och i hela Tyskland. På tisdag möts de båda stornationerna och det blir då intressant att se om Sancho får speltid.

Amad om sig själv

Man Uniteds hemsida uttalar sig Amad Diallo om sig själv och den inledande tiden i United.

Uttalet av Shoretire

Äntligen får vi höra Shola Shoretire själv uttala sitt efternamn som  härstammar från hans pappa som är från Nigeria. Det blir klart att det det ska uttalas med främre vokal i (likt svenska) snarare än engelskans bakre vokalljud i ”tired”. Skönt för alla oss som undrat. Lite lurigt är det också med det r-ljud som återfinns i efternamnets första del, det tycks uttalas något mer vokallikt än vad man först tror. Intressant för oss språkvetare och andra nördar därute. Nu vet vi!

Rykten om Sulemaana

Rykten från Mike Verweij, De Telegraaf, gör gällande att Man United är ute efter Ajax unga forwardtalang Kamaldeen Sulemana. Det är dock svårt att avgöra om uppgifterna är trovärdiga, se Soccer News 

PL sponsrar hjärtstartare

PL ger support till mängder av klubbar runt om i England och hjälper till med hjärtstartare. Mer än 2000 klubbar får ta del av satsningen som åtminstone till hälften ska vara på plats till nästa säsong. De flesta kan manövrera dem utan instruktioner vilket gör dem väldigt användbara. Bra jobbat säger vi alla.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS