Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: Dubbla respass men mer semester för Bruno

EM-kollen är tillbaka efter ett par dagars uppehåll. Den här gången tar vi oss igenom drabbningen mellan Wales och Danmark samt kvällens stormöte där Belgien och Portugal gjorde upp. Det vi kan konstatera är att det inte blev några roliga tillställningar för våra Unitedspelare.

James och Wales överkörda av Danmark

Daniel James och hans Wales hade ingen rolig lördagskväll mot vår rödvita granne här uppe i nord. Inte minst märktes det att det var två lag som hade skriftat karaktär; ett Danmark som inledningsvis i turneringen så klart var påverkade av händelsen med Christian Eriksen och inte hittade rätt. Wales gick det däremot enklare för och laget tog sig relativt enkelt vidare till slutspelet.

Igår visade emellertid Danmark att man både hade ett bättre lag och mer kvalitet än sin motståndare. Vår Unitedbekanting i form av James hade inte mycket att jobba med, förutom en period i början av matchen, då Wales såg hyfsat pigga ut.

För Dylan Levitt blev inga minuter, och kanske var Uniteds utlånade mittfältare glad för det. Efter att Danmark gjort 2-0 slutade nämligen Wales bry sig (vilket Gareth Bale symboliserade ganska bra) och slutresultatet rann till sist iväg till hela 4-0.

Portugal och inbytt Bruno räckte inte till

Belgien mot Portugal. Matchen många på förhand pratade om som den bästa under åttondelsfinalrundan, den blev motsatsen till vad man hade tänkt sig.

Vi fick se en lam första halvlek från bägge lagen, där Belgien trots all satte sig i förarsätet efter ett vackert mål av Thorgan Hazard. Så mycket mer hände egentligen inte.

Uniteds representanter, då? Tja, Bruno Fernandes började återigen på bänken, vilket är helt oförståeligt för en som sett varenda minut av mittfältaren den gångna säsongen. Startade gjorde i stället Diogo Dalot på högerbacken. Och för den som undrar varför inte han har figurerat i United på ett tag, så beror det på att han är utlånad till AC Milan.

22-åringens prestation kan väl sammanfattas ungefär med en axelryckning. Det märktes tydligt att Portugal saknade kvalitet längs högerflanken. I statistiken skriver vi in ett gult kort dessutom.

Tillbaka till Bruno då. Han blev inbytt efter knappa timmen och började driva på laget men samtidigt blandade och gavs det där. Turneringens floppspelare enligt vissa och å ena sidan ska det ju sägas att han inte levererat, å andra sidan finns det andra parametrar att väga in, såsom att han inte givits fullt förtroende. Det är lite synd att en av världens bäste spelare kvävs så mycket som han gör i landslaget. Men men, detta innebär fler semesterdagar för 26-åringen, så varför klaga?

Och matchen? Ja, andra halvlek hettade till desto mer och det såg emellanåt ut som ett krig där ute i hettan på Olympiastadion i Sevilla. Några mer mål bjöds dock inte på, vilket innebär respass även för Portugal.

Morgondagens matcher

Imorgon tar Kroatien emot Spanien på Parken i Köpenhamn och trots att David De Gea finns hos sydeuropéerna är chanserna tämligen små till att vi får se honom vakta målet.

En vi däremot kan räkna med att vi kommer få se är Paul Pogba, som med sitt Frankrike möter Schweiz i Bukarest.

18.00: Kroatien – Spanien

21.00: Frankrike – Schweiz