Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Williams nära Southampton; Pogba funderar på Paris; Heatons nya nummer

I väntan på Englands semifinal mot Danmark på Wembley imorgon hyvlar vi av ett nyhetssvep. Brandon Williams och Paul Pogbas vara eller icke vara i United diskuteras, vi går igenom potentiella tröjnummer för en kvintett spelare och noterar att Joel Pereira och Jane Ross hittat nya klubbar.

Williams närmar sig Southampton

Brandon Williams intresserade Southampton redan hösten 2020. Någon övergång blev det inte då, men intresset verkar bestå. Laurie Whitwell på The Athletic menar att Manchester United och Southampton hunnit en bra bit i förhandlingarna kring ett säsongslångt lån för ytterbacken. Några summor är inte klara i det här skedet, men klart är att Williams själv tryckt på för en utlåning då han fick synnerligen sparsamt med speltid ifjol.

Pogba ”öppnar för PSG”

Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United forsätter att vara ett frågetecken. De senaste ryktena har talat om ett förlängt kontrakt. Nu menar dock franska källor att Pogba kan tänka sig att gå till PSG, något som ska ha växt sig starkare under sommaren. PSG följer med rådande läge kring Eduardo Camavinga men det troliga är att man inte går för bägge spelarna i sommar.

Tröjnummer år 2021/22 – en första hint

En del av a-lagsspelarna samt ett antal reserver tränar sedan igår på Carrington. Det gör att det dels finns bilder att tillgå, men också en del tröjnummer. Numren på spelarnas träningskläder brukar ge en rätt bra indikation på vilka nummer de kommer att använda under säsongen som följer. Vi noterar att Dylan Levitt tränat i nummer 35, Anthony Elanga i 36, Shola Shoretire i 47 medan Joe Hugill använt nummer 52.

Av den kvartetten var det Elanga och Shoretire som använde a-lagsnummer ifjol, då var det 56 och 74 som gällde. Tom Heaton skymtade med nummer 22 på shortsen, vilket gör att man får anse det som gott som säkert att den nygamle keepern får just det på ryggen. 22 innehades senast av Sergio Romero och efter argentinarens sorti är den tröjan ledig. Heaton använde nummer 38 under sina tidigare år i United.

Pereira och Ross i nya klubbar

Joel Pereira lämnade Manchester United när hans kontrakt löpte ut den 30 juni. Nu står det klart att han spelar vidare i RKC Waalwijk i den holländska högstaligan. Waalwijk slutade på 15:e plats i Eredivisie förra säsongen och står för närvarande utan manager. Pereira lär få agera back up till rutinerade holländaren Etienne Vaessen åtminstone inledningsvis.

En annan spelare som hittat ny klubb är Jane Ross. Hon återvänder hem till Skottland och till Glasgow Rangers.

United välkomnar lättnader

Den brittiska regeringens besked om lättnader av Covid 19-restriktionerna välkomnas, föga överraskande, av Manchester United. Klubben meddelar i ett uttalande att man kommer att samarbeta med myndigheterna då det gäller arbetet att välkomna fansen tillbaka till Old Trafford under något så när normala former och att man kommer att se över sina egna bestämmelser då det gäller användandet av munskydd och avstånd.

Reservernas försäsongsplaner

Manchester Uniteds reserver laddar upp inför en ny säsong i reservlagsligan, kallad Premier League 2, med ett träningsläger i Skottland. Det kommer att följas av en rad träningsmatcher, av vilka två är spikade. Reserverna möter Stalybridge Celtic den 27 juli och Kidderminster den 6 augusti. Matcherna spelas på bortaplan och tanken är att man ska pricka in ett par träningsmatcher bakom stängda dörrar på Carrington mellan de bägge matcherna.

Septembermatch flyttad

Manchester Uniteds möte med West Ham i september har fått ett nytt datum. Istället för den 18 september reser United nu till London dagen därpå istället. Detta då sändande tv-bolag fått säga sitt om spelschemat. Avspark blir det klockan 15.00 svensk tid.

Fred i final

Det vankas final i årets upplaga av Copa America. Den 10 juli kröns mästarna på Maracana och ett av finallagen är klart. Brasilien, med Fred i laget, slog Peru med 1-0 i sin semifinal och möter antingen Argentina eller Colombia där. Den andra semifinalen spelas natten mot onsdag svensk tid.