Varane fortsatt aktuell; Träningsmatch inprickad

Med fotbolls-EM lagt till handlingarna börjar vi nu på allvar blicka fram mot kommande säsong. Harry Maguire, Marcus Rashford, Luke Shaw och Jadon Sancho kommer, med tanke på att England tog sig till final, att återansluta senare till uppladdningen på Carrington. En som kan ansluta, förr eller senare, är Raphael Varane. Rykten gör gällande att en övergång för den franske mittbacken fortsättningsvis kan gå i lås.

Raphael Varanes vara eller icke vara

Vi väljer att lägga huvuddelen av krutet i dagens nyhetssvep på Raphael Varane. Den franske mittbacken fick sommarlov tidigare än tänkt var efter Frankrikes uttåg ur EM och är, om vi tror diverse källor runt om i Europa, fortsatt aktuell för en flytt till Manchester United. Först ut är SportWitness som hänvisar till spanska dagstidningen ABC. Här är budet att Raphael Varane är överens med Manchester United om de personliga villkoren vid en eventuell övergång, men att det inte rört på sig klubbarna emellan. Varane, som har ett år kvar på kontraktet med Real Madrid, vill ha en avsevärt högre årslön än vad Real kan erbjuda för att krita på ett nytt kontrakt. Det ”mest sannolika” enligt ABC är att affären mellan United och Real blir av och att det är till Manchester spelaren vill.

Dharmesh Sheth på SkySports är näste man ut. Han menar att diskussionerna mellan United och Varanes representanter fortgår och att när de väl är i hamn så kommer United att rikta ett bud till Real. Varane kan tänka sig att lämna och United vill inte återupprepa situationen som uppstod 2015 då Sergio Ramos använde United som slagträ för ett förlängt kontrakt i Madrid.

På basen av Sheths uppgifter bygger hans arbetsgivare vidare på en separat artikel där man nämner att United ”fått tillåtelse” att diskutera med Varane och att även PSG finns med i bilden. Vi lär få återkomma.

Träningsmatch mot Preston

Manchester United fortsätter att fylla på schemat då det gäller träningsmatcher inför säsongsstarten. Nu står det klart att man kommer att möta Preston den 31 juli på bortaplan. Preston slutade på 13:e plats i The Championship förra säsongen och i managern Frankie McAvoys trupp återfinns bland andra förre Unitedspelaren Josh Harrop. Matchen mot Preston kommer liksom övriga träningsmatcher att sändas på MUTV.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS