Sanchos läkarundersökning klar; Rashford uttalar sig; Maguire med i turneringens lag

Tisdagens nyhetssvep innehåller nyheter kring Jadon Sancho, som uppges ha genomfört sin läkarundersökning. Vidare skriver vi om Marcus Rashford, som gjorde ett uttalande igår kväll efter Englands finalförlust mot Italien, och även andra EM-nyheter om Harry Maguire och Luke Shaw. Fortsättningsvis så har Ole Gunnar Solskjaer uttalat sig om sitt beslut att låta Amad och Eric Bailly åka till Tokyo för att representera Elfenbenskusten i OS, samt att man kommer att låna ut fler spelare efter klubbens försäsong. Vi har också fått en ny speltid i försäsongsmatchen mellan Manchester United och Everton.

Läkarundersökning klar för Sancho

Jadon Sancho har genomfört sin läkarundersökning. Det uppger flera källor, såsom Fabrizio Romano och Ruhr Nachrichten. Även Simon Stone, på BBC rapporterar att Sancho hade sin läkarundersökning idag, och att det inte förväntas ha uppkommit några problem.

Romano rapporterar också att utöver läkarundersökningen, så ska nu alla papper vara signerade från båda klubbarna, och att det nu förbereds en officiell presentation för Sancho.

Rashford uttalar sig

Marcus Rashford har uttalat sig efter finalförlusten i EM, där han, tillsammans med Jadon Sancho och Bukayo Saka fått ta emot rasistiska påhopp, efter att alla tre missade sina respektive straffar mot Italien. 

Rashford börjar med att berätta att den senaste säsongen varit tuff för honom och han antagligen inte hade självförtroendet på topp inför finalen. 

”Jag vet inte hur jag ska börja och jag vet inte om jag kan sätta ord på hur jag känner för tillfället. Jag har haft en tuff säsong, vilket jag tror att de flesta har sett och antagligen så gick jag in i finalen med dåligt självförtroende.”

Han fortsätter med att förklara vad som hände under straffen och att det inte kändes helt rätt när han skulle slå den. Han kände också att han hade svikit sina lagkamrater, såväl som alla andra.

”Jag har alltid velat slå straffar, men något kändes fel. Under den långa ansatsen så försökte jag spara mig lite tid men tyvärr så blev inte resultatet det jag hade önskat. Det kändes som att jag hade svikit mina lagkamrater. Det kändes som att jag hade svikit alla.”

Följande så förklarar han hur roligt han har haft med det Engelska landslaget under den dryga månaden som man varit tillsammans, och att man har byggt upp ett brödraskap som är oförstörbart.

”Den här sommaren har varit det bästa lägret som jag har upplevt och ni alla [lagkamraterna] har spelat en stor roll i det. Vi har byggt ett brödraskap som är obrytbart. Vi delar framgångar och misslyckande.”

Vidare så skriver han att han har växt in i en sport där han förväntar sig att läsa saker som skrivs om honom, och det kan handla om allt ifrån hans hudfärg till vart han växte upp.

Slutligen menar han att han kan ta kritik om sin prestation, men att han aldrig kommer att be om ursäkt för den han är eller vart han kommer från, och han tackar även för alla positiva meddelande som han fått under det senaste dygnet.

”Jag har växt in i en sport där jag förväntar mig att läsa saker som skrivs om mig. Det kan handla om min hudfärg, vart jag växte upp, eller hur jag väljer att spendera min tid utanför planen. Jag kan ta kritik om min prestation. Min straff var inte tillräckligt bra. Den skulle ha gått in, men jag tänker aldrig be om ursäkt för vem jag är eller för vart jag kommer ifrån.

”Tack för alla snälla meddelanden. Jag kommer att komma tillbaka starkare av det här. Vi kommer att komma tillbaka starkare av det här.”

Maguire uttagen till turneringens lag

UEFA presenterade under tisdagen turneringens lag, och i laget hittar vi en United-spelare, nämligen Harry Maguire. Mittbacken har varit en jätte i försvaret jämte John Stones och är extremt välförtjänt av denna utnämningen.

Något annat som är noterbart är dock att Luke Shaw inte blev uttagen, utan det blev istället Italiens Leonardo Spinazzola som ockuperade vänsterbacksplatsen.

Flera lån inplanerade

I en intervju på Manchester Uniteds hemsida så berättar Ole Gunnar Solskjaer att man kommer att låta fler unga spelare lämna på lån inför den kommande säsongen.

Man har redan lånat ut Nathan Bishop, Reece Devine och Tahith Chong, men kommer som sagt att låna ut fler spelare framöver.

Fortsättningsvis förklarar Ole att man kommer att vänta med att låna ut spelare till Augusti då många spelare fortfarande är på semester efter att ha spelat EM. När de sedan kommer tillbaka så kommer fler spelare att lånas ut.

Ole om Amad och Bailly till OS

Ole Gunnar Solskjaer har uttalat sig om sitt beslut att låta Amad och Eric Bailly representera Elfenbenskusten i årets Olympiska Spel.

I en intervju på klubbens hemsida berättar Ole att han inte kunde stå vägen för Amad och Bailly när de har en chans att få representera sitt land i OS.

”Jag tror att alla, när de växer upp, tittar på OS och kan se idrottare som Usain Bolt och Ryan Giggs, som jag såg spela för Storbritannien 2012.

” När ditt land kallar upp dig så kan jag inte stå i vägen för att de ska få uppfylla den drömmen.”

Ändrad matchtid mot Everton

Manchester Uniteds sista försäsongsmatch mot Everton, den 7 augusti, har flyttats fram några timmar. Det meddelar Everton på sin hemsida. Istället för att spela matchen vid 18:00, så kommer den att spelas vid 13:45.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS